OSG Heroes IX.

 2012.08.31. 23:05

Elérkeztünk OSG Heroes rovatunk idei utolsó fejezetéhez, melyben az eddig jól megszokott módon bemutatunk egy tehetséges gördeszkást, aki szintén pályára lép a holnapi Offline Sport Games tizenharmadik felvonásán. A most következő ifjú egy olyan deszkás, aki törhetetlen lelkesedésének hála mára a korosztályának elitjében foglal helyet pedig a kezdet számára sokkal döcögősebben indult, mint társainak. Hölgyeim és uraim: Szikora Bálint.

SZIKORA_OSG13.jpgMost 20 éves hősünk a Nógrád megyei Balassagyarmaton született, de életének nagy részét a közelben lévő Rétságon töltötte. Itt nőt fel és ezen a helyen kerítette hatalmába a gördeszkázás is, melyet csak pár nála idősebb arc űzött a környéken. Ennek idestova tíz éve, aminek sajnos több, mint a  fele állandó társaság és húzóerő hiánnyal telt számára. A nehézségek akkor kezdődtek mikor el-el tűntek a korosabb deszkások és mindössze 2-3 befogható ember akadt, aki még spotok és park hiányában is nyomatta. Bálint is köztük volt és nem adta fel még akkor sem mikor kemény munkával építgetett elemeiket vagy ellopták vagy megrongálták. A közeli nagyobb város - ahol szintén sok időt töltött - Vác sem sokat lendített a dolgokon, mivel ott is kevesen űzték szeretett sportunkat. Ebben az elszigetelt helyzetben ember legyen a talpán, aki motivációt tud meríteni a továbblépéshez. Bálint egy-két haverjára, bátyjára, de leginkább saját magára számíthatott. Emberünk nem hátrált meg és tehetsége már-már számára is egyre világosabbá vált, mikor először még csak a szórakozás kedvéért tettek fel pár felvételt a világhálóra. Nagyon is jól tették, hiszen a Convicted Company mindenese, Lévai Ferenc rá bukkant a rejtőzködő riderre és egy általuk szervezett, Békásmegyeren 2008-ban tartott versenyre is meginvitálta Bálintot. Pont az ezt megelőző fél évben vált annyira kilátástalanná a helyzet, hogy Bálint deszkája erre az időre a sarokban pihent. A békási megmozdulás - melyet szerencsére a helyszínen leshettem meg - fordulópont volt Bálint pályafutásában, hiszen az ott lévők mind nagyot néztek a majdhogynem ismeretlen srác stílusosan laza és pontosan landolt trükkjein. Élete első ilyen megmérettetésén a harmadik helyet tudta megszerezni, amihez biztos hozzájárult a speakernek megválasztott Turcsik Viktor szurkolása is, aki az "egyetlen rétsági deszkásként" emlegette az ifjút. 

A CoC támogatásával a háta mögött elkezdtek beindulni Bálint dolgai. Az említett esemény után sokszor megfordult békáson és ha már ott járt megismerte a helyi illusztris társaságot, mint például Sima Dánielt, Virágosi Simont, Jámbor Attilát, Kovács Olivért, Kocsis Zsolt-ot és a többieket. Nem igazán volt kérdéses ezek után, hogy az előzőleg bemutatott Nagy Alexhez és Ostyához hasonlóan ő is szerepet kapjon a Grabecz Ákos féle Explicit Mindban. A BD Skateboards őt is megtalálta magának, de ez a kapcsolat csupán másfél évig tartott. Az Explicit-es része szélesebb közönséggel ismertette meg Bálintot, akit a film premierjén családjába fogadott az Ettemboro, ahonnan eddig csupán Nagy Alexet ismerte. A brigád még nagyobb motivációt hozott Bálint életébe és kezdetét vehette a streetelések, filmezések és versenyre járások sora. Ostyához hasonlóan elsőként ő is inkább a S.K.A.T.E. csatákban jeleskedett. Sikerült mindenkit maga mögé utasítania a Skulldaylong -on, a The Lab skateparkban és Kecskeméten is. Elmondása szerint az ilyenfajta kihívások és a Best Trick versenyek közelebb állnak hozzá, mint az egyéni menetek. Ha már Best Trick akkor Element - Make It Count, melynek a 2011-es állomásán szponzorált kategóriában elhozta a legjobb trükknek járó díjat a 2. zónából egy kemény Hardflip to Bs Lipslide-al. Ezen a nyáron még egy szponzorral gyarapodott, méghozzá az új technikákat kereső CIRUS Skateboards személyében. Bálint fejlődése és sajátos - "láblógatós" - stílusa elismerést váltott ki a hazai gördeszkás berkekben, így az OSG-n való indulás joga sem volt kérdéses. 

Első OSG-je a 10-es volt, melyen Alexhez hasonlóan ő is valaki más helyett ugrott be. Az ezt követő OSG11-re már kapott meghívást, viszont egy előzőleg Prágában elszenvedett boka sérülés miatt a versenyen már nem tudott részt venni. Az OSG12-n már ott volt a mezőnyben, ahol annak rendje és módja szerint helyt állt, de a végelszámolásban valahol a középtájon végzett. A holnapi derbin tehát már rutinosabban fog belecsapni a lecsóba. 

A menetelés az OSG után sem áll meg, hiszen Bálint összetettben a harmadik helyen áll az idei Vans Tehetségkutató versenysorozatának három állomása után. Ha a következő hármat is meghúzza, akkor még lehet esélye a végső győzelemre. Emellett a kamerázásra is jut idő és ha minden igaz nem sokára láthatjuk őt az Ettemboro első nagyfilmjében, melyben része - az elmeséltek alapján - az áll leeséshez közeli állapotokat fog kiváltani a nézőkből. 

A december óta már Budapesten lakó Bálintról sokan példát vehetnek, hiszen ő még akkor se adta föl szenvedélyét mikor kevesen támogatták benne. Reméljük lelkesedése a jövőben sem lankad és az eddigihez hasonló durva osztásokat láthatunk majd tőle. 

SZIKORA_OSG13_TRUKK.jpg

OSG Heroes

Címkék: osg osg heroes explicit mind szikora bálint offline sport games skulldaylong convicted company ettemboro skateboards element make it count osg13 cirus skateboards

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr544744021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása