OSG Heroes VI.

 2011.09.02. 22:23

Végül, de nem utolsó sorban az idei harmadik hősünk Virágosi Simon, aki holnap megküzd a többi meghívott gördeszkással az OSG12-n, mely neki az első ilyen versenye lesz.

Felmerülhet a kérdés, hogy annyi sokat látott deszkás közül miért a kiírás talán legfiatalabb tagja kerül bemutatásra, de a válasz Simon tavaly nyár óta tartó menetelésében keresendő, és abban, hogy szinte már az elejétől fogva figyeljük a fejlődését.

Az idősebb generáció tagjai számára kicsit hihetetlenül hangozhat, hogy Simon karrierje csupán 2008 elejére nyúlik vissza. Ekkor rántotta ugyanis magával ez a sportág az akkor tizenkét éves fiúcskát. Lakhelyén az összetartó békásmegyeri közegnek és persze a benne rejlő energiáknak köszönhetően gyorsan fejlődött a trükktára és stílusa egyaránt. Fél év gördeszkázás után egy kisebb helyi versenyt meg is nyert 16 év alatti kategóriában, már akkor is látszódott, hogy tudásában túltesz korosztályán és azokon is akik annyi ideje deszkáznak mint Simonka. A következő évben már beindultak a filmezések, ugyanis Grabecz Ákos összerántotta az együtt hajtó békási brigádot, és elkezdődött az Explicit Mind elnevezésű alkotás megörökítése. A versenyek sem maradtak el, mivel Simon vette a fáradtságot, és rendszeresen vidékre is leutazott. Ennek is meglett az eredménye, hiszen gyorsan elsajátította a parkban deszkázás fortélyait és amelyik versenyen elindult - természetesen 16 év alatt - dobogós, illetve általában első helyen végzett. A 2010-es évben indultak be a dolgok igazán, és Simon beírta magát a magyar gördeszkázás ismert szereplői közé. Sikerült korosztályában első helyen végeznie Kisújszálláson, Miskolcon és Százhalombattán is, illetve megnézhettük a télen bemutatott Explicit Mind-ban is.

A nyár végére bebizonyosodott, hogy egy új nagy generáció van kialakulóban - köszönhetően az új parkoknak is - , melynek a még mindig csak tizenöt éves srác az egyik úttörője és legtehetségesebb tagja. Ez sokaknak, többek között nekünk, a Smirgli Blogmagazinnak is feltűnt és pártfogásunkba vettük az ifjú rájdert. Az OSG11-en sajnos még nem indulhatott az akkor már Famous Stars & Straps által szponzorált Simon.

Az idei évben folytatódtak a jó szereplések és betámogatások. Ismét első lett Kisújszálláson, illetve 16 év alatt minden zóna legjobb trükkjét ő adta be az Element - Make It Count versenyén. A hat állomásból hármat maga mögött hagyó Etnies Hungarian Open tabelláján is az első háromban van. Két hazai cég is megtalálta őt a nyár elején az Ettemboro és a Matra Skateboards személyében.

A holnapi első meghívásos versenyén reméljük beteljesíti a hozzá fűzött reményeket és odarakja magát a rutinosabb mezőnyben.  

Címkék: osg heroes virágosi simon viragosi simon osg 12

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr193197464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása