Csupán pár órája ért véget az Element szárnyai alatt futó, országokon átívelő, Make It Count elnevezésű versenysorozat hazai állomása. A csepeli Lab parkban zajló eseményre elég sokan ellátogattak, de a jelenlévők majdnem fele magán, a versenyen is induló volt, melyhez jótékonysági akció keretein belül a nevezéshez legalább két csomag tartós élelmiszert kellett mindenkinek bedobni a közösbe (a nemes cél eléréséhez a smirgli blogmagazin is hozzájárult egy cipősdoboznyi adománnyal). A zavartalan deszkázás, a jó társaság, a kiváló trükkök - épp úgy, mint Kernács Ákos, azaz Töky kitűnő kommentárja - mind-mind hozzájárultak az ízig-vérig gördeszkás hangulathoz, mely már foltokban a régi Hangáros versenyek feelingjét idézte, bár a hosszú tél és a sérülések  érezethően adtak egy csöpp fáradalmat mindebbe. Apropó, sérülések: már megérkezésünkor egy srácot ápoltak, akinek a szemöldökét vágta fel egy arra repülő deszka, időközben a verseny első szakaszában Nagy Alex bokasérülést szenvedett, ezért jobb híján a zsűri posztját vállalta magára, majd később öccse, Nagy Bertold is hasonlóan pórul járt, nem beszélve arról, hogy a hazai versenyek number 1-ja Karkossiák Zsolt el sem indult egy korábbi könyök baleset miatt. Mindettől függetlenül izgalmasan pergett a három kategória, három elemen zajló Best Trick versengése.  

 

 

Az első zóna a wallrideolható résszel rendelkező döntöttfal volt, amin már a 16 év alattiak is ügyesen helytálltak, leginkább Balla Martin és Virágosi Simon bizonyult élénknek. Simon több sikeres kiállást - 50-50 stall, bs smith stall stb. - követően vitte ezt a verseny szakaszt. 16 év felett Pál Attila Márk, azaz Atek és Boronyák Dénes kapta meg trükkjeiért a jól megérdemelt Element pólót, míg a szponzorált kategóriában Bachmann Márk oltott oda egy hatalmas Blunt stall bs out-al, illetve Fehér Attila  egy - ha jól tudom - 5-0 grind revert-el. A többiek lazítós, vagy éppen technikás trükkjei mellett említésre méltó volt még Thorpe Samu óriási kickflipje, melyet a BMX-esek ívjéről próbált a döntött falra dobni, ám sajnos az idő szűke miatt nem jött neki össze.

 

 

Egy rövid szünet - melyekben általában az elöző kör be nem adott, és a következő kör beadandó trükkjei csattantak - után a buli folytatódott. A második zóna területét az egész oldalsó rész, azaz a lépcső, a döntött korlát és a kicsúszós padka töltötte ki. Itt már az elemek többszínűsége miatt izgalmasabb trükköket raktak a srácok. 16 év alatt ismét ügyes megoldásokat láthattunk, egy-két srác korához képest is remek próbálkozásal vagy sikeres trükkel rukkolt elő. Cojocár Dávid, Balla Martin és Dömény Krisztián megint majdnem befogta a már egyszer diadalmaskodó, smirgli-közeli Virágosi Simont, de ő egy sikeres bs tailslide után egy perfekt kickflip bs tailslide-al tarolt. A kicsit szélesebb kor-skálán mozgó 16 év felettiek között leginkább Zhang Ge, Sima Dániel, Kis Tamás, Szakálos Dávid, Boronyák Dénes és Atek között folyt a komolyabb trükkpárbaj. Dani a korlátot vette célba egy 50-50 grind-al és egy szép bs lipslide-al, mely trükkje után ugyanez kickflip-el felrakva már nem jött össze neki a lepörgő 10 perc alatt, akárcsak Zhang Ge kickflip bs noseslide-ja. Kis Tamás a padkát pirította szét, míg Szakálos Dávid és Boronyák Dénes keményebb trükkjei talán meg tudták volna állítani Atek zseniális bs overcrooked grind-ját, de most nem sikerült nekik. A két részletben nekiinduló szponzoráltak rendesen odatették magukat. Az újonnan Red Bull-os Bachman úr parádés bs bigspin flip fs boardslide-ja csak a kör után pattant oda, de Forray Péter 4 lépcső+akadály switch 360 flip-je is győzhetett volna, ha összejön. Sárkány Kristóf tökéletes bigspin flip kigurulását csupán egyik társa gátolta. A két legjobb trükköt viszont Szikora Bálint és Mihályfi Dávid hozta össze, mivel Mihályfi Dávid hardflip bs lipslide-ját Bálint előbb adta be, mire Dávid egy laza kickflip bs feeble-el válaszolt.

 

 

A befejező epizód a háztető formájú elemen zajlott, melynek mindkét oldala egy-egy hasonlóan döntött korláttal van megdobva. A kicsik között papírforma szerűen ismét Virágosi Simon - akinek a pesti parkokról alkotott véleményét ebben a cikksorozatunkban olvashatjátok - vitte el a pálmát egy bs nosegrind-al. Balla Martin megint csak egy hajszállal, azaz egy nollie flip-el követte. Öröm volt látni a verseny egyik legfiatalabb résztvevőjét, Zsigmond Boldizsárt, aki egy szép fakie bigspinnel pattant át a háztetőn. A következő csoportban is bírták még páran szusszal. Boronyák Dénes hatalmas - az egész háztetőt átszálló - 360 flip-je, és Kis Tamás rettentően laza - Töky elismerően csak a hajdani Liebich Gergő stílusához hasonlította Tomiét - fakie bs 180 to bs feeble grind-ja aratott. Ezután a már részben megfogyadkozó szponzorált kategória kulcsfigurái raktak még pár finomságot. Fofo pattent nollie heelflip-je és nollie bs flip-je késztette tapsra a közönséget, míg Thorpe Samu egy életveszélyes melon grab to bs boardslise-al próbálkozott, sajnos sikertelenül, mint ahogy Bachmann Márk a fakie bs 270 to boardslide-al, ami később azért bejött neki. Fehér Attila one foot grind-jával majdhogynem borsot tört Macsu Ferenc nollie trükkjei alá, de a Nike, a COC és Delight Skateboards támogatottja egy stílusos nollie bs bigspin lipslide-al vitte a prímet.

 

 

A verseny végeredményeit lentebb találjátok meg, annyit előre elárulhatok, hogy az európai döntőre - mely Madridban lesz május 14-én - való kijutást Fehér Attila érdemelte ki, az egész napos kreatív deszkázásával. A rengeteg jó szereplés mellett, kiemelkedően alakított Virágosi Simon, aki pimaszul fiatal kora ellenére - néhol a többi csoportban is esélyesnek számító trükkjeivel - mind a három elemen a legjobb tudott lenni. Összességében egy remek rendezvényen vehettünk részt, reméljük az új parkok meglétével sűrűsődni fognak az ilyen és ehhez hasonló események. Ígéretek szerint egy 6 állomásos versenysorozat veszi nemsokára kezdetét, aminek részleteiről minél előbb értesítünk majd titeket.

 

 

 

 

 

   VÉGEREDMÉNY   

 

 

 

 

 

   1. ZÓNA   

 

 :: 16 év alatt    Virágosi Simon  Bs Smith Stall

 :: 16 év felett   Boronyák Dénes  360 Flip Footplant 

 :: Szponzorált  Bachman Márk  Blunt stall Bs out

 

 

   2. ZÓNA   

 

 :: 16 év alatt    Virágosi Simon  Kickflip Bs Tailslide

 :: 16 év felett   Pál Attila Márk "Atek"  Bs Overcrooked Grind

 :: Szponzorált  Szikora Bálint  Hardflip Bs Lipslide                       

 

 

   3. ZÓNA   

 

 :: 16 év alatt    Virágosi Simon  Bs Nosegrind

 :: 16 év felett   Kis Tamás  Fakie Bs 180 to Bs Feeble Grind

 :: Szponzorált  Macsu Ferenc  Nollie Bigspin Lipslide

 

 

A madridi utat pedig Fehér Attila érdemelte ki

 

 

 

A többi képet megtaláljátok FACEBOOK oldalunkon, és ha tetszik, nyomhattok akár egy lájkot is.

Címkék: element fehér attila macsu ferenc thorpe samu zhang ge karkossiák zsolt cojocar dávid virágosi simon make it count the lab balla martin pál attila márk atek kernács ákos töky szikora bálint mihályfi dávid zsigmond boldizsár

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr252774165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása