OSG Heroes III.

 2010.08.27. 19:55

   A VERHETETLEN:

 

Mióta világ a világ, de leginkább amióta a gördeszkázás hazánkban is megjelent, azóta találgatnak, vitáznak, néhány fórumon ölre mennek az emberek a válaszért: "ki a legjobb itthon?". Persze mivel mindenkinek vannak kedvencei, és mindenki egyedi stílussal rendelkezik, ez sajnos még jó ideig egy eldöntetlen kérdés marad. Egy dolog viszont tényként kezelendő: 

 

Karkossiák Zsolt jelen pillanatban az ország legeredményesebb gördeszkása. 

 

Évekkel ezelőtt Zsolt, és társai (Bachman Márk, Sárkány Kristóf, Ubi, Havas Ádám s többiek) a híres-neves Hangár falai között cseperedtek fel. Aki volt ott az tudja, hogy hatalmas élmény volt nap mint nap gurulni azon a pályán. Ezek a srácok elképszető rutinra tettek szert, és persze gomba módjára fejlődtek a hibátlan elemeken. Tehetségükre lassan az idősebb generáció és az egész szakma is felfigyelt. A különböző versenyeken már nem is a nagyokkal, hanem egymással versengtek a dobogós helyekért, a legtöbb esetben viszont senki nem volt képes befogni Zsoltit. 

 

A megannyi bizonyítás után jöttek a szponzorok, akik felkarolták az ifjú titánt. Zsolt a legjobb formájában lévő Zone csapat húzó embere lett: közel hat eredményekkel teli évett töltött itt az Etnies színeiben. Emelett szinte a legelső reklámarca és támogatottja lett a Pepper Clothing-nak, mely az első magyar, kifejezetten deszkásoknak szánt ruházati márkaként jelent meg Bors László vezetésével. Ezekben az években K.Zs. ontotta magából a jobbnál-jobb helyezéseket, és szinte minden évben szerepelt a rangosabb hazai filmekben.  Felfigyelt rá az Oakley és az Eastpak is, a Zone pedig külön pro lapott gyártott hősünk arcképével, azok után hogy a team deszkán is szerepelt, bár megrajzolt formában.

 

Zsola jóformán mindent megnyert, amit hazai szinten meglehetett nyerni. Eredményeit felsorolni is nehéz lenne, de mindenképp említést érdemel, hogy Zsolt az eddig megrendezésre került tíz Offline Sport Games közül ötön a dobogó legfelső fokára állhatott. Nem volt kérdéses tehát, hogy európa más pontjain is babérokra törhet. Így jutott el prágába, ahol minden évben próbálja befogni a világ profi deszkásait a Mystic Cup-on. 2008-ban a 18. helyre verekedte föl magát és többek közt megelőzte a fuxos Terry Kennedy-t is. A 2009-es verseny elmaradt a prágai árvízkárok miatt, de idén megint mindenki a húrok közé csapott:  Zsoltunk a 38. helyen zárt, de természetesen nem ment el a kedve semmitől, és rá egy hónapra megnyerte a horvátországi Pannonian Challenge-t, 2008-ban pedig az év gördeszkásának járó díjat vehette át.

 

A Zone csapatnál és egyben a cégnél történt változások távozásra kényszerítették Zsoltot, ezen felül sajnos más szponzoraitól is kénytelen volt megválni. A sodródás nem tartott sokáig, mivel más nagy vállalatok hamar befogadták emberünket. Így lett többek közt, az Amerikába épp most betörő Burn energiaital, a Garage Skateshop forgalmazásában álló DC, és az idén a tengerentúlon teljes filmmel is jelentkező  Famous Stars & Straps csapat tagja, illetve nem is oly rég a G-Schock is megkereste egy esetleges szerződéssel. 

 

A fentieket olvasva a monitor előtt ülő is rájöhet, hogy Karkossiák Zsolt a magyar gördeszkázás jelentős személyisége, aki fényes múlttal rendelkezik ugyan, de még fényesebb jövő állhat előtte, ha él saját lehetőségeivel.

 

 

A smirglinél egyöntetű vélemény, miszerint Zsola idén is legalább dobogós lesz, sőt. A szavunk is kötelez, hajrá Zsolt!

Címkék: zone bachmann sarkany karkossiak osg heroes bors laszlo pepper clothing

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr972252861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása