OSG Heroes XI.

 2013.09.08. 17:48

Hadd mutassuk be idei OSG Heroes sorozatunk második alakját, aki a tegnap lezajlott OSG14-en teljesítményével a döntőbe is bejutott!

Történetünk a változatosság kedvéért ismét 2001-ben indul, amikor egy szokványos keszthelyi konzol barlang újdonsült Playstation játékokkal csábította be a fiatal gyerkőcöket. Az épp általános iskola végét taposó Forray Péter is sokszor megfordult itt, és ha tehette az igen népszerű Tony Hawk Pro Skater sorozat első részét játszotta rongyosra. Sok társához hasonlóan azonban számára sem volt elegendő egy joystick segítségével trükközni, élőben is rá kellett állnia a négy kerekű sport eszközre.

osgheroes14_FOFO.jpg

Szerencséje volt, hiszen a kezdeti években sok helyi skater mellett olyan arcokkal hajtott együtt, mint a mai napig megalkuvást nem tűrő Mátyás Ricsi, P Nagy Alex és a kicsit idősebb Kecso. Sok éves eredményes gyakorlás vette kezdetét a szülővárosban és a környező helyeken egyaránt. Fofo első versenyén - Éljen Május 1-je Balatonalmádiban - máris bizonyította rátermettségét, hiszen haverja Mátyás Ricsi, illetve Sárkány Kristóf mögött a harmadik helyen végzett. 2007 környékén egy battai küzdelmen lehetett, hogy Simicz Áron a döntött falon várakozó deszkáshoz odalépett és a - leginkább kaposvári arcokat felvonultató - új filmjében való szereplésre kérte föl. Ez az alkotás a SIMA - Batland volt, melynek rögzítése közben már születőben volt Fofo legelső szponzora a SIMA Skateboart. Manapság a rivaldafénytől kissé jobban visszavonuló márka több évig segítette hősünket, aki végtelenül hálás a brigádnak ezért. Még ugyanebben az évben a Podányi Dani által megmunkált Irregular is bemutatásra került, melyben keszthelyi társaival karöltve szintén beköszönt pár trükkel. 

Fofo 2008-ban úgy döntött, hogy a fővárosban folytatja életét és deszkás karrierjét. Jól tette, hiszen így a versenyek, a változatos spotok és skateparkok, illetve a szülőföldhöz hasonló motiváló társaság is közelebb került hozzá. Nem is telt el sok idő és emberünk az első általa - még 2004-ben - megismert fővárosi deszkás, Diószegi "Menyus" Zsolt révén a Criminal Skateshop támogatottja lett.

TRUKK_FOFO.jpg

Fofo nevét innentől kezdve már szélesebb körben ismerte a hazai gördeszkás világ. A családias hangulatáról ismert Ettemboro ezekben az időkben figyelt fel rá és az összehaverkodás, illetve a sok közös hajtás után az ő neve is felkerült az alakulat jeles névsorába.

Hősünk se az a kimondott versenyekre stresszelős típus. Ha kilátogat egy rendezvényre leginkább a jó hangulat és a haverokkal való közös gurulás miatt teszi mindezt. Élete egyik legnagyobb élménye azért mégis egy megmérettetéshez köthető. Történt ugyanis, hogy a hazánkban 2011-ben is megrendezett Red Bull Manny Mania legjobbjának bizonyult, ami egészen New York-ig, azaz az amatőr döntőig repítette. Az ott látottak és az általa megismert emberek óriási hatással voltak pályafutására.

Első Offline Sport Games-en való indulása még 2008-ra tehető, mikor valaki helyett beugorva a kilencedik helyen végzett. A rákövetkező években sem volt ennél nagyobb szerencséje az OSG-ken, hiszen vagy a pálya összetétele nem jött át neki igazán vagy sérüléstől szenvedett. Tavaly például még a gyakorlás során úgy összeütközött a későbbi győztes Karkossiák Zsolttal, hogy vállfájdalom miatt a kezét is alig bírta felemelni. Ennek ellenére elindult és csak pár ponttal maradt le a döntőben való indulás jogáról. 

Az ereje teljében lévő 25 éves rider megpróbál minden nap deszkázni és nem fölvenni az idegesítő helyzetek adta problémázást. Ha így folytatja, akár a nemzetközi mezőnyben is megállja majd a helyét. A Smirgli nevében kívánunk neki további sikereket!

Címkék: osg heroes forray péter osg14 fofo

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr455499099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása