OSG Heroes X.

 2013.09.07. 11:50

Igyekszünk tartani magunkat jó szokásunkhoz és folytatjuk OSG Heroes rovatunkat, hisz ez az év sem telhet el anélkül, hogy ne tombolnánk végig egy egész napot az Offline Sport Games-en, ami már a tizennegyedik évét tapossa. Az idei első hősünkben Turcsik Viktort tisztelhetjük, akit egész egyszerűen vidámsággal tölt el a gördeszkázás.

osgheroes14_TORI.jpg

Az 1993-ban napvilágot látó ifjú, a fővárosi deszkás élet jó néhány illusztris tagjához hasonlóan Óbudán született és ismerkedett meg ezzel a nagyszerű sporttal. A négy kerékre állásra konkrét okokat nem kell keresnünk elég annyi, hogy a hazánkban a 2000-es évek elején - tinédzserkori fertőzésként - terjedő őrület valahogy őt is magával ragadta. Pedig Viktorunk ekkor még csak 8 éves volt, de minden félelmét hátra hagyva legtöbbünk első szappanfékesével a kezében neki vágott az utcának. Felhőtlen örömét lelve a hajtásban a megszokott harmadik kerületen kívül rengeteg spotot meglátogatott, és ha úgy gondolta a helyi arcokat hátrahagyva egyedül hódolt szenvedélyének. Elszántságával a szintén környékbeli Nagy Alexet is deszkázásra ösztönözte, aki ezután jó darabig szívesen szórta a trükköket emberünk társaságában.

Öt gyakorlással töltött évvel a háta mögött Törit a nagyközönség is megismerhette, méghozzá egy hatalmas 11 lépcsős ollie-n keresztül, melyet az Offline, újoncokat bemutató rovatának a kedvéért - és persze a többiek biztatására - vállalt. Ezután nem kellett sokat várni és a kis kópé az említett extrém sport magazin, illetve a Hatvanból induló Eclipse Skateboards újdonsült támogatását élvezhette. Viktor még Balassagyarmatra való költözése után sem hagyott fel a csapatással, hisz majdnem minden hétvégén a fővárost rótta a mindig segítőkész Varga Ákos kíséretében, aki sajnos már nincs közöttünk. Időközben volt szerencséje a Nike égisze alatt egy csapatban deszkázni Kaposi Dáviddal, Macsu Ferivel és Thorpe Samuval. A közben fővárosba vissza költöző Töriről már ekkor sokan tudták, hogy számolni kell vele a jövőben, de ezt ő időről időre egyre jobban igazolta. A nagy gapeket is érdekes trükkel megfűszerező deszkást az itthon már nagyban munkálkodó Matra Skateboards fogadta soraiba, ám ez a márka későbbi megszűnésével búcsúzást jelentett neki is.

Több hazai siker mellett Viktor nyert már Ausztriában Volcom - Wild in the Streets-et, ami Prágába juttatta, de ő nem az a kimondott "verseny deszkás". Szereti a jóféle családias bulikat, ahol összegyűl a deszkás brigád apraja nagyja, de a pénzdíjra és nyereményekre éhező küzdelmeknél jobban kedveli a szabad és kötelességmentes krúzolást. Az ő szavaival élve: "Addig igazán jó csinálni, amíg szórakoztat. Ez tulajdonképpen egy játék."

TRUKK_TORI.jpg

2012-ben tovább pörögtek a dolgok és a nagyobb sérüléstől megkímélt Töri szokásához híven borzolta a spotokat, amit a Garage Store is észrevett és a forgalmazásában álló Supra és KR3W cuccokkal találták meg őt. Aztán volt itt még egy - Galkó Máté által szervezett - Polar Skate Co.-s lapteszt, melynek videója a márka svéd atyjához, Pontus Alv-hoz is eljutott, aki nagyobb habozás nélkül áldotta meg a támogatást. Ugyan ebben az évben jó pár újság megtalálta a fiatal deszkást, de a legtöbben sajnos csak egy jó storyt láttak viszontagságos életútjának bemutatásában.

Az utcák bitorlója először az OSG8 versenyén szállhatott ringbe a meghívott riderekkel, de kimagasló teljesítményt elsőként az OSG10-en alkotott, mikor is Katz Dáviddal holtversenyben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A következő évben rátett egy lapáttal és a sokszoros bajnok Karkossiák Zsoltit megelőzve második helyen végzett Sárkány Kristóf mögött csupán pár ponttal lemaradva. Az OSG12-n bokafájástól bicegve is, de indulásra adta a fejét, míg a legutóbbi ilyen megmérettetésen a gyakorlás közben egy korissal ütközött, aki mély nyomokat hagyott a deszkás bordái közt olyannyira, hogy ez a verseny kihagyására kényszerítette. Az OSG13 után egy héttel, a meghívásnak eleget téve egy svédországi túra következett, melyen még igencsak hátráltatóak voltak a fájdalmak.

Az idén sem megy minden zökkenőmentesen, hiszen pár héttel ezelőtt Viktor térde kificamodott, így most se 100%-os az állapota, de ennek ellenére megpróbál egy nagyot deszkázni az egybegyűltekkel.

Címkék: osg heroes turcsik viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr335499053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása