OSG14 - Beszámoló

 2013.09.13. 16:47

A hónaphoz képest váratlanul jó idő volt idén szeptember 7-én, a 14. OSG napján. Reggeltől estig hétágra sütött a nap, ami rettentően nagy mázli ahhoz képest, hogy akár egy nagy adag zuhé is a nyakunkba eshetett volna, a tré időjárás meg viszonylag hamar hazavágta volna a rendezvényt, de melyiket nem. Na jó, az Ozorán kívül. Azonban az idő a szervezőkkel volt, nagy lelkesedéssel vágtunk hát neki a napnak, hiszen ez volt az a szombat, amire egész évben vártunk. 

 

osg62.jpg

Az OSG-nek már másodszorra ad otthont a Műjégpálya, így idénre hagyománnyá nőtte ki magát a mindent belengő halszag, mindenesetre rutinosnak mondható műjegezőkként tudtuk, hogy ezt hamar megszokja az orrunk. Nagyjából 10 perccel az érkezésünk után már semelyikünket sem érdekelte a szag: fogadásokat kötöttünk arra, hogy ki lesz az, aki beáll a sorba tömegbe az első korsó sörért. Persze nem azért próbáltuk mindannyian megúszni a dekkolást, mert a szaros kis életünkben soha egyikünknek se kellett volna kivárnia egy sort a bankban, vagy az SZTK-ban, hanem sokkal komolyabb okunk volt rá. Ami az üzemelő italpultok előtt zajlott, az kb. olyan volt, mintha a pult másik oldalán maga Fluor Tomi -vagy kit szeretnek ezek a mai fiatalok- osztaná a sört, INGYEN. Pedig nem így volt, hétköznapi pultosok mérték az italokat, és ráadásul pénzért. Így aki rászánta magát, hogy beszerez bármilyen italt, az jó eséllyel egy mindössze fél napi programról maradt le, emiatt meg külön sajnáltuk a baráti körök leggyengébb láncszemeit, hiszen ilyenkor minden társaság nyilván a legkevésbé hangadó tagjait küldi el szopni, amíg a többiek bólogatnak a Hősökre, vagy ujjongva nézik a hibátlan meneteket. Nálunk azért ennél demokratikusabb rendszer volt, először szavaztunk, aztán kő-papír-ollóztunk, aztán meg úgy döntöttünk, hogy inkább nem iszunk többet. Ugyanez igaz volt a később jelentkező éhségünkre is, gyakorlatilag könnyebb volt ajándék Garage Store pólót szerezni, mint kaját. Persze most mondhatnátok, hogy egy ilyen fesztiválra/rendezvényre/sporteseményre nem enni és inni megy az ember, és igazatok is lenne.

osg38.jpg

Pedig tényleg nem csak a féktelen piálás meg a hányásig kajálás miatt mentünk, és ez egyébként nagy szerencsénk is volt. A gördeszka verseny például Karkossiák Zsolt nélkül is odabaszott, Galkó Máté a tőle megszokott hangulatot adta az egész verseny köré, a srácok lelkesek voltak, bár a szűk időkorlát miatt mindenki inkább a rutinosabb trükköket kapta elő menetében. A jóféle körökhöz, amikből simán megnéztünk volna még egyet, az új pálya is hozzájárult, ami a Dunakeszi Skatepark elemeinek köszönhetően teljesen bedeszkázhatóvá vált. A tavalyi év legkedveltebb elemének lépcsőjén elhelyezett döntött korlát pedig kellőképp kiegészítette az összképet. Az idei mezőny tartva a pár éves hagyományokat ismét nemzetközire sikeredett, hiszen az OSG13-on is itt járt szlovén Timo-n kívül ringbe szállt az osztrák Marcel Rieger és Patrick Hoftätter, a román George Barbulescu na meg Eronides Fii, egyenesen Brazíliából.

osg30.jpg

osg1.jpg

A meghívott magyarok és a vendégek csak úgy dobálták az alapokat a selejtezőben, például az említett korlátra, ami majdnem mindenkitől kapott egy jókora Board- vagy Lipslide-ot, a jól eltalált elhelyezésnek köszönhetően. Bachman Márk ezeket Nollie-ban is bedobta, míg Sárkány Kristóf Fs Feeble-el és Bs Smith-el hagyta maga mögött a fémet. A hazánkban másodjára harcba szálló Timotej-en látható volt, hogy nem nálunk edződik, hisz jókora Benihana-ja mellett a többi elemen is csattintott valami magabiztosat. Patrick, az Alpok Lizard King-je valóban ehhez méltón szelte végig a pályát technikásan önfeledt trükkjeivel. A középen elhelyezkedő, piramissal dúsított funxbox-ot Turcsik Viktor egy Airwalk-al hódította meg. Szikora Bálint se teketóriázott és megszokott rongylábas stílusában még a kordont is átszállta Hardflipjével. A fájdalmai ellenére induló Marcel mellett, a flipes csúszásokkal a döntött padkát támadó Nagy Alex és a szokásosan patent Ostya, illetve Fofo is bedeszkázta magát a 10-es döntőbe. Henkó fater a tizennegyedik OSG-jén pedig csak pár ponttal maradt le a bejutásról.

osg15.jpg

girls.jpg

 

Pár órás kiszáradt téblábolást követően érkezhetett a mindent eldöntő felvonás, aminek tavaly a csúszás és a besötétedés adott egy plusz ízt, amit talán idén sem sajnáltunk volna. Jakab mester fociszurkolókat megszégyenítő kürtölésével egyetemben az arcok is felpörögtek. T hatalmas Indy-vel nyitott, a térdproblémái ellenére Viktor pedig a már említett Airwalkját fűszerezte meg egy kis fingerflippel. Patrick száguldott Timo szeletelt, de egyikük se tudta megállítani a hibátlan és sok trükkös menettel jelentkező Sárkány Kristófot, aki ezzel egy újabb OSG trófeát rakhatott a többi közé. A szintén tradíciónak nevezhető Offline Ikon díjat ezúttal Azucki Laci kapta, aki idén még a Supra csapatot is idecsalta nekünk. A gördeszka kategóriájának egyetlen fájó pontja, hogy a Best Trick versenyszám úgy ahogy van, kimaradt a kiírásból. Nem teljesen értjük, hogy a sokadszorra látott hazai hip-hop mogulok fellépése miatt is zsúfolt programba mért nem fért bele még 15 perc, aminek a lepörgése alatt - látva a mezőnyt - jó pár odacseszős mozzanatot láthatunk volna.

 

osg48.jpg

Hiába a necces catering megoldás, hiába a halszag, az OSG így is az egyetlen olyan fesztivál, amivel kapcsolatban azt érezzük, hogy hazajárunk. Egyet bánunk csak, hogy az önmagát kinőni kezdő rendezvény nem két napos, mert az a program, az a lineup, az a masszív marketing, és az a vendégtömeg ami mögötte van, már megérdemelné, hogy évente ne csak egy napra töltse meg a várost az extrémsport.

osg40.jpg

Végeredmény

1. Sárkány Kristóf - 284.5
2. Patrick Hoftätter (A) - 281
3. Timotej Lampe Ignjic (SLO) - 278.5
4. Bachman Márk - 271
5. Turcsik Viktor - 260.5
6. Nagy Alex - 260
7. Szikora Bálint - 250
8. Marcel Rieger (A) - 246.5
9. Forray Péter - 227
10. Petrányi Ostya Lajos - 223p

Döntőbe nem jutottottak

Sándor Balázs
Mihályfi Dávid
George Barbulescu (ROM)
Virágosi Simon
Macsu Ferenc
Hencsei Henkó Péter
Eronides Fii (BRA)
Dézsi Gergely
Boronyák Dénes
Liebich Gergő
Kákai Bence
Vilics Viktor
Szolnoki Soma

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr545506526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása