OSG Heroes I.

 2010.08.25. 15:52

Az ország egyik legnagyobb extrém sport rendezvénye az Offline Sport Games, röviden OSG, következő fejezete 3 nap múlva költözik be újra az életünkbe. Az OSG11 idén augusztus 28-án, szombaton veszi kezdetét a jól megszokott West End City Center tetején. Természetes, hogy a közel 30 gördeszkás indulót nem szabad figyelmen kívül hagynunk, egy szó mint száz, fergeteges versenynek nézünk elébe. 

Ezen felbátorodva szeretnék az elkövetkező három napban az indulók közül közelebbről bemutatni párat. Legszívesebben senkit sem hagynánk ki a mezőnyből, mert egy ilyen versenyen mindenki szóra érdemes, de az idő szűkében most be kell érnünk a verseny -szerintünk-  kulcsfiguráival. Íme az első -általunk alapembernek titulált- karakter az idei megmérettetésről:

   A VETERÁN: 

Kernács Ákos Bulcsú neve szerintem sokaknak ismerősen cseng, de fogadni mernék, hogy a Töky névre Tiszán innen, Dunán túl minden gördeszkás erős bólogatásba kezdene. Töky a magyar gördeszkasport egyik legismertebb és legelismertebb személye. Sokunk még meg sem született, mikor ő már négy kerékkel szelte az aszfaltot. A közel két évtizedes sportban eltöltött szerepe és munkássága rengeteg felnövő és kortárs gördeszkás számára nyújtott segítséget. Töky alkotta meg az ország első deszkás suliját a Töky School Club-ot , mely lassan tíz éve működik. Rengeteg hajdani és mai tehetség megfordult a mester edzésein. Team managerként olyan srácok váltak kezei alatt Európa szintjén is versenyképessé, mint Karossiák Zsolt, Bachman Márk vagy Sárkány Kristóf.

Töky mindemelett a versenyzéssel sem hagyott föl, ma is aktív gördeszkás, de sajnos az évek alatt összegyűlt sérülések megnehezítik az ember életét a sportban. A rengeteg heg és műtét ellenére Töky megingathatatlan, az idei kiíráson is elindul, mint azt már jóformán az összes OSG-n tette. Nemrég saját nevével fémjelzett pro lapja jött ki a magyar Pepper Skateboards jóvoltából. Kár tagadni: Töky a hazai gördeszkázás legendája, kinek stílusa egy egész generációnak maradt meg a fejében. Remélem ezentúl az az olvasó is bólogatni fog neve hallatán, aki eddig még nem ismerte őt...

Sok sikert kivánunk az OSG-hez és reméljük még a következőn is találkozunk...

Címkék: osg osg heroes töky offline sport games kernács ákos bulcsú osg11

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr722247051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása