OSG Heroes IV.

 2011.08.29. 21:34

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jelentkezik az OSG Heroes rovat, ahol a rendezvény különleges gördeszkás versenyzői közül mutatunk be hármat. A 2010-es OSG 11 alkalmából már írtunk Kernács Ákos Bulcsúról (OSG Heroes I.), aki a verseny igazi veterán indulója volt és meg is kapta az Offline Ikon díját. Szó volt a "verhetetlen" Karkossiák Zsoltról (OSG Heroes III.), aki a tizenegy ilyen rendezvényből ötön a dobogó legfelső fokára állhatott, illetve az állandóan sarkában lévő trónkövetelőről, Bachman Márkról (OSG Heroes II.), aki idén már több nemzetközi versenyen is bemutatkozott. Az idei első hős nem más, mint Hencsei Péter becenevén Henkó akinek a tizenkettőből ez lesz a tizenkettedik OSG-je, hiszen eddig mindegyiken elindult.

Aki az elmúlt 20 év során arra adta a fejét, hogy meglátogasson egy nagyobb gördeszkás versenyt, megmozdulást legyen az fővárosbeli vagy vidéki, feltétlen találkoznia kellett Hencsei Péterrel. Ha mégse jött volna össze a dolog az biztos, hogy nem Henkón múlt, hiszen ő ha tehette sérülten is odaállt az indulok sorába.  

Az egész történet a rendszerváltás előtti években kezdődött, mikor is hősünk a gördeszka mellett tette le a voksát. Szenvedélye a guruló falap felé azóta is lankadatlan, pedig már az ősz hajszálak sem kímélik a halántékát. Henkó hamar az akkoriban - a nyugat felé való nyitottság erősödése miatt - egyre növekvő deszkás társadalom megbecsült és központi tagja lett, köszönhetően sosem hanyatló stílusának és utánozhatatlan személyiségének. Jöttek is a verseny szereplések itthon, és a környező országokban egyaránt. Nem is telt el sok idő, és 92-ben Henkó az akkoriban világbajnokságnak számító Münster Monster Mastership-en az indulók között találhatta magát. Egy érdekes story is kapcsolódik a versenyhez, ugyanis minden országból csupán egy versenyző indulhatott. A több főt számláló magyar delegációnak tehát ki kellett eszelnie valamit, hogy senki ne maradjon a kispadon. Giczi Dávid képviselte hazánkat és mivel a Balkán problémásabb déli részeiről nem jöttek versenyzők ezért Henkó, Bosznia-Hercegovina színeiben indult és megelőzte többek között Steve Caballero-t is. A Prágaba átköltöző vb-n is kétszer szerepelt, illetve részt vett több szomszédos országban tartott megmérettetésen.

A Zone 94-es nyitása után egyre jobb lett a deszkások helyzete és megítélése itthon. A bolt nem is várt sokáig és pár évvel az első alakulat összeboronálása után Henkó is a csapat szerves része lett. Sok sikeres év után a skateshop, és általa az - épp mostanság kapuit bezáró - éS Footwear támogatása 2005 után alábbhagyott, mivel Henkó egy csúnya keresztszalag szakadást szenvedett el térdében, mely majdnem egy éves regenerációt igényelt. Ennek az esésnek - mint Henkónál majdnem mindennek -  is megvan a maga története. A 2004-es debreceni Red Bull Local Hero-n egy hatalmas Airwalk-ot a piramison többször is beadott ám a tökéletes fotót nem sikerült meglőni. 9-10 sikeres érkezés után, pont a jó kép elkészülésével egy időben történt a baleset. Szerencsére a tavalyi évtől a Mofo Kft jóvoltából újra támogatottságot élvez.

Henkó a munkájában is megtalálta a helyét, hiszen már több, mint tíz éve a budapesti állatkert lelkes dolgozója. Többek között az ő érdeme is, hogy egy igényes mini-félcső kapott helyet az állatkerten belül, de sajnos egy igazgató váltás miatt két éves fennállás után lebontották.  

Ahogy az elmondottakból is látszik hősünknek lételeme a versenyzés és a deszkán állás, ám mindezt nem a nyereményekért vagy pénzdíjakért teszi, hanem pusztán a örömszerzés kedvéért. Elmondása szerint, ha ellátogat egy versenyre, hogy rég nem látott ismerőseivel hajtson együtt, akkor már el is indul, hiszen így van értelme a dolgoknak. Imádja az 1-2 perces önálló meneteket, mivel így nem oszlik meg a zsűrik figyelme. Balatonalmádiban például díjat is kapott, mivel minden ottani - május elsejei - rendezvényen tiszteletét tette. Az idén rajtoló Etnies Hungarian Open-en is az élmezőnyben van három állomás után úgy, hogy a mögötte és előtte lévők több, mint 10-15 évvel fiatalabban nála.

Reméljük Henkó még legalább annyi versenyen elindul, mint amennyin eddig részt vett. Ha pedig látjátok valahol nyugodtan üljetek le vele egy sörre, hiszen nála kevés embernek van több története a gördeszkázás hazai múltjából.

 

 

Címkék: osg heroes osg 12 hencsei péter henkó

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr183187657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása