OSG Heroes II.

 2010.08.27. 04:22

   A TRÓNKÖVETELŐ: 

Jó pár évvel ezelött - mikor még élet honolt a Hösők terén - egy 11-12 év körüli kisrác a nagyokat megszégyenítő trükkjeivel és már kiforni látszó stílusával, bekerült a gördeszkás köztudatba. A fiúcska sokáig Bachman Márkként csak az írott médiában szerepelt, a deszkás világ "KisTöky"-ként ismerte meg, mely becenevet a Hösőkön érdemelte ki magának. Szó szerint érdemről van itt szó. A nagyobbak általában csak annak adtak ragadós becenevet, aki deszkázásával kiérdemelte azt. Itt lett többek közt Szilvási Lászlóból "Ubi" vagy Diószegi Zsoltból "Menyus", de még sorolhatnám.

 

Napjainkban ez a srác már 19 éves, és most tért haza New Yorkból, ahol részt vett a Red Bull Manny Mania versenysorozatának amatör döntőjén. Nevét már a sport újoncai is ismerik itthon, becenevéből viszont csak egy "T" maradt. A rövidülés akkor kezdődött, mikor már nem Márk volt a legfiatalabb a mezőnyben, így a kicsiknek nem jött szájára a "Kis" jelző, de ezen felül az éretebb "T" vagy "Töky" megszólításnak az érintett is jobban örült.  

 

Az eltelt idő alatt Márk számtalanszor bebizonyította, hogy őt erre a sportra szánta az ég. A köztudatba kerülés után a Zone Team legfiatalabb tagja lett. Versenyekkel és jó eredményekkel teli éveket töltött a DC és Kernács Ákos gondoskodó kezei alatt. Az ismertebb filmekben évről évre megcsodálhattuk fejlődését és trükkjeinek kibontakozását. "T"-re máshonnan is felfigyeltek, így a Zone-al való szakítás után, társával és közeli haverjával, Szilvási "Ubi" Lászlóval egy olasz skateshop támogatása alá került ahonnan friss Orange deszkákkal és Silver Star cuccokkal lett gazdagabb. Az Olasz meló sajnos nem tartott túl sokáig, de a versenyzés és videozás nem állt meg.

 

Olyannyira nem, hogy Márkunk több európai versenyszereplés mellett, évek óta a prágai Mystic Cup állandó indulója. Hazai eredményei között pedig leginkább csak dobogós helyek vannak. Ha egy versenyen elindul talán csak a nála is nagyobb pályarutinnal rendelkező Karkossiák Zsolt állíthatja meg. Így esett meg ez az OSG-sorozat történelmében is. Márk zsinórban háromszor lett ezüstérmes Karkossiák úr mögött mégha csak egy hajszállal is. Az idei évben is nagy csatának nézünk elébe, mivel az OSG11-en K. Zs. és a többiek mellett Márk is harcba száll a trónért. Ebben az évben viszont már a Criminal Skateshop (Fallen,Volcom) és az Ettemboro színeiben, mely ruhákkal, kiegészítőkkel és deszkákkal foglalkozó, kiváló csapattal rendelkező hazai márkát bátyjával, Bachman Richárddal idestova négy éve keltettek életre.

 


 

A Smirgli Blogmagazin nevében további kiváló eredményeket kivánunk Márknak, és reméljük világszinten is megállja majd a helyét...az OSG-re pedig: "egy kalappal"...

Címkék: red bull osg bachman márk criminal skateshop offline sport games bachman richárd ettemboro skateboards osg heroes ii

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr352251088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása