OSG Heroes VII.

 2012.08.28. 11:52

A két évvel ezelőtti indulásunk egyik legelső kihívása a 2010-es Offline Sport Games volt, mely természetesen nem csak a mi számunkra zajlott sikeresen. Már akkor eldöntöttük, hogy az ország legnagyobb extrém sport rendezvényére illően készülünk és a versenyen évről évre elinduló gördeszkás meghívottakat közelebbről is bemutatjuk olvasóinknak. Így történt már ez az említett OSG11 kapcsán is, mikor a rendezvény történelmének kitörölhetetlen alakjait, Kernács "Töky" Ákost, Karkossiák Zsoltot és Bachman Márkot vettük górcső alá. A rákövetkező évben, azaz az OSG12 előtt pedig volt szerencsénk Hencsei "Henkó" Péter, Sárkány Kristóf és Virágosi Simon deszkán töltött éveiről mesélni nektek. 

Az OSG13-ig már nem kell sokat várni, hiszen szeptember elsején a Műjégpályán ismét elindul az egész napos őrület. Hogy hűek legyünk az említett fogadalmunkhoz következzék most a hetedik hős név szerint Nagy Alex, aki az idei évben már nem először méretteti meg magát a kőkemény mezőnyben. 

ALEX_OSG13.jpgÚgy látszik van valami a békásmegyeri, illetve a nyugalmas észak budai levegőben, hiszen a környék eddig rengeteg tehetséges deszkásnak adott életet. A most következő áldozatunk is ezen a helyen cseperedett fel, és a gördeszkázáshoz való szenvedélyét és elszántságát még az öccse is örökölte. A most 19 éves Nagy Alex, becenevén Axl még 7 évvel ezelőtt habarodott bele a deszkázásba méghozzá Turcsik Viktoron keresztül, akit jóformán először látott hajtani.  Nem sokkal első benyomásai után hősünk Viktornak és - az idei évben tragikus körülmények között elhunyt - Varga Ákosnak köszönhetően szert tett egy verdára. Az akkor tizenkét éves kis srác talán még nem is sejtette, hogy egy hosszú időre szóló kapcsolat veszi kezdetét újdonsült hobbijával. Egy évvel később a deszkázás Alex két évvel fiatalabb öccsét - az utóbbi években rátermettségének hála szintén elismerést kivívó - Nagy Bertoldot is elragadta, aki a gyakori boltba való guruláson felbuzdulva a görkorizást cserélte a falécre. 

Innentől kezdve már a társaság és vele a húzóerő is adott volt emberünknek a bizonyításra. Viktorral, az öccsével és a többi helyi arccal karöltve Axl szétdeszkázta a III. kerületet, melyre már a sportág hazai elöljárói is felfigyeltek. A folytonos gyakorlás, trükk gyúrás és a kiforró "odarakós" stílus meghozta eredményét, hiszen Alex több vidéki és fővárosi versenyen is remekelt a 16 év alattiak mezőnyében. 2008-ban például a - régóta minden évben megrendezett - balatonfüredi Éljen Május 1. versenyen tudott a dobogó legfelső fokára állni, mely azóta is az egyik legszebb élményként él emlékezetében. Ugyan ebben az évben teljes résszel szerepelt Szabó Ákos sikeresen elkövetett Downtown Life című filmjében. Az állandó zúzáshoz nem árt ha az embernek van szponzora, aki át tudja segíteni a cipő elkoptatós és lap széttörős időszakokon. Ez esetben Alex nem csak egy támogatót, hanem egy egész deszkás családot is talált magának, vagyis inkább ők találták meg az ifjú harcost. Történt ugyanis, hogy egy rövidebb SIMA Skateboart-os kitérő után a békástól nem messze állomásozó, Bachman fivérek vezette Ettemboro Skateboards teljes rangú tagja lett, mivel már régóta jó kapcsolatot ápolt a csapat tagjaival, illetve személyisége és deszkázása is tökéletesen beleillet a brigád életfelfogásába.

Az iram mondhatni itt indult be igazán, hiszen jó pár versenyszereplés mellett jött egy említésre méltó első helyezés a 2010-es Deszkás Pikniken, illetve egy újabb filmszerep, méghozzá a Grabecz Ákos által megalkotott Explicit Mind-ban, mely a békásmegyeri és óbudai tehetségeket hivatott bemutatni. Axl fejlődését egyedül a sérülések hátráltatták, melyből a nem is oly hosszú pályafutása során több is kijutott neki. A két boka szalag szakadás, a csukló törés és a könyökficam minden alkalommal 3-4 hónapra pihenőre kényszerítette őt. Ezek ellenére sem csüggedt és rövidesen a legjobb hazai deszkásokat felvonultató OSG indulói között találta magát.

Az első OSG-jén, mely a 2008-ban megrendezésre került OSG9 volt még nem szerepelt a meghívottak listáján, de szerencséjére el tudott indulni, hiszen volt olyan versenyző, aki nem vett részt a megmérettetésen és helyette ugrott be. Az ezt követő OSG10-en és OSG11-en már számoltak vele és a 2010-es felvonáson kissé alul pontozva ugyan, de a 11-ik helyet tudta megcsípni. A tavalyi viadal gyakorlása közben érte a már említett könyökficam, mely sajnálatos módon megfosztotta őt a bizonyítás lehetőségétől. 

Alexnek tehát az OSG13 lesz az ötödik, melyen ott van és a negyedik OSG, amin el is tud indulni ha minden jól megy. Az elmúlt évben sokat dolgozott azon, hogy bármely szituációban oda tudja tenni magát és ebben segítségére vált az Element is, mely már több, mint egy éve szárnyai alá vette őt. Jelen pillanatban is állandóan forgatnak a srácokkal méghozzá két fronton is; az Ettemboro első nagyfilmje, illetve a Hambalkó "Darky" Bálint vezette Krónika VM egy újabb felvonása kedvéért.

Az ereje teljében lévő srác ha így folytatja, akkor jó úton halad afféle, hogy beírja magát a hazai gördeszkázás történelem könyvébe. Reméljük semmi nem tántorítja majd el és szeptember elsején is úgy tud majd szerepelni, ahogy eltervezte. 

ALEX_OSG13_TRUKK.jpg

Címkék: element nagy alex nagy bertold explicit mind ettemboro offline sport games osg13 osg heroes vii downtown life

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr154723139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása