OSG Heroes V.

 2011.08.31. 19:40

A következő hősünk, aki megméretteti majd magát a szombaton tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Offline Sport Games-en nem más, mint a tavalyi győztes Sárkány Kristóf

Ha már szó volt a jelen talán legtehetségesebb és legeredményesebb deszkásait felnevelő Hangár generáció két jeles képviselőjéről - Karkossiák Zsoltról és Bachman Márkról - akkor kihagyhatatlan a velük egy évtizede versenyző és együtt deszkázó, kis kora óta kifinomult stílussal rendelkező Kristóf bemutatása.

 

A gördeszkázással való megismerkedés kezdete nála egy versennyel kezdődött, mely hatalmas hatással volt rá. Sárky pontosan 2000. júniusában vadiúj verdájával, élete legelső gördeszkázással eltöltött napján a Görzenálban találta magát, ahol épp egy Zone Skateshop által rendezett kupa zajlott. Az akkor még csak tizenegy éves szőke kis srácot annyira megindították az ott látottak, hogy azóta sem tette le a deszkáját hosszabb időre. A húzóerőt biztosító társaságnak és a Hangár falai között megszerzett rutinnak, na meg persze Kristóf tehetségének köszönhetően hamar az újonnan megszülető generáció egyik legígéretesebb tagja lett. A különféle versenyek 16 év alatti kategóriájában legtöbbször dobogós helyen végzett a már említett társaival együtt. A srácok menetelésére az épp vérfrissítést végző Zone is felfigyelt, így rövid időn belül az ország legerősebb csapatában találták magukat, 2004-től pedig Kristóf az akkor már tíz éves múltra visszatekintő deszkás bolt és az általa forgalmazott Etnies szponzoráltja lett. Ezután még az eddiginél is sikeresebb évek következtek köszönhetően a még jó állapotban lévő pályáknak és a csapat team managerének Kernács Ákosnak, aki jó apaként vezetgette az alakulat legifjabb tagjainak útját.  

A hazai versenyeken való jó szereplések folytatódtak, de a sokszor említett Hangár és a később megépített Godspeed mindent átható, fejlődést biztosító ereje a külföldi színtérre is elkísérte Kristófékat. Az akkor már Oakley által is támogatásba vett Sárky többször próbára tette magát az évről évre megrendezett prágai Mystic Cup-on, ahol 2008-ban az eddigi legnagyobb élményének - és ottani legjobb eredményének - számító 24. helyezést érte el a több, mint 100-120 profi induló közül. Ezekben az években még Feldbach-ban is többször megfordult a brigád, ahol Kristóf kétszer is dobogós volt.

A főbb pályák bezárása után a lelkesedés és az iram kissé alábbhagyott, de Kristóf még véletlen se hagyta abba a gördeszkázást. Elmondása szerint őt a jól kivitelezett parkok és az akadálytalan gyakorlás inspirálja, ezért sajnos ezekben az időkben az addiginál kevesebbet nyomta, bár így is többször járt külföldön deszkázni és versenyezni. 

A szponzorációban is változás állt be, mivel a Zone üzleti újjáalakulása után Kristóf a Mofo Kft és a Lab Skateshop szárnyai alá került 2008 környékén, és azóta is a Vans és a már meglévő Oakley színeit erősíti. Az régi-új szponzor által 2010-ben létrehozott The Lab skatepark új erőt adott hősünknek, aki az újdonsült környezetnek köszönhetően azóta rengeteget fejlődött.

Kristóf egy igazi park-gördeszkás, aki nem veti meg a streetet, de ha teheti hibátlan környezetben gyúrja trükkjeit. Nagy álma például, hogy egyszer eljuthasson a Woodward tökéletesnek számító parkkomplexumába. A gördeszkázás mellett szívesen snowboardozik és imádja a gyors és erős autózást. A tavalyi OSG-n 267 ponttal az első helyen végzett Turcsik Viktor és barátja Karkossiák Zsolt előtt, és idén is minden erejével azon lesz, hogy megvédje címét.

A Smirgli nevében kívánunk sok sikert neki!

Címkék: sarkany osg heroes sarkany kristof osg 12

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr193191871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása