Az előző évekre rácáfolva, most verőfényes napsütés kísérte végig a sorrendben tizenkettedik alkalommal megrendezett Offline Sport Games-t. Nem kellett izgulni a felhők vagy az eső miatt, mint tavaly, mivel minden körülmény egy igazán jó verseny lebonyolításának kedvezett.

A jól megszokott West End City Center legfelső tetőteraszán,  és az eggyel alatta lévő tetőkerten kialakított dirt pályán zajlottak az események. A megosztott helyszínnek és a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a nézőközönség is szellősebben tudott mozogni. A pálya összetételében is változás állt be, mivel a régi funbox helyett egy vadi új BURN elem tette próbára a sportolók erejét. 

A selejtezők délután fél 2 táján el is kezdődtek: mindenkinek egy perc állt a rendelkezésére, hogy bizonyítson, illetve egy 5 perces jam session. Az előjegyzett indulók sorában is történtek változások. Nem indult Forray Péter és Thorpe Samu, rajtuk kívűl nem tudott még rajthoz állni Macsu Ferenc, aki a Deszkás Pikniken elszenvedett boka sérülés miatt kényszerült pihenőre. Nagy Alex sem tudta vállalni a megmérettetést, mivel neki a gyakorlás alatt a könyökét érte sérülés. Helyettük láthattuk a BURN spanyol és román riderét, Ignacio Morata-t és Mihail-t.

A selejtező alatt is pörögtek a trükkök köszönhetően a már említett elemnek, mely összeállításában hibátlannak és európainak mutatkozott, egyedül talán a méretekhez viszonyítva a gyorsaság hiányára panaszkodtak kissé a versenyzők. Az első ötösnél láthattunk hatalmas grabeket a tavalyi győztes Sárkány Kristóftól, aki menetében most is jóformán hibátlant ment. Petrányi "Ostya" Lajos-nak is bepörgött a Bigspin Inward Heel-je a piramison a jam alatt,  illetve Mihályfi Dávid zabolázta meg a döntött korlátot egy Feeble-el, amire a szegedi Gajda Attila többek között egy Fakie Cab Flippel válaszolt, négyen ezzel a teljesítménnyel a döntőbe is bejutottak. A tavaly második helyen végző Turcsik Viktornak most nem jött össze és a múltkor döntős Dézsi Gergőnek is akadtak már jobb napjai, bár nem sokkal csúszott le a végjátékról. A harmadik alakulatból kiemelendő Sándor Balázs, aki elnyújtott Benihana-jával és flip 50-50-jével másodikként jutott a döntőbe. Egy csoportba került a két egymással állandó versenyben lévő nagyágyú, Bachman Márk és Karkossiák Zsolt: régóta csiszolgatott rutinjuk most is tovább juttatta őket. Míg KisT hatalmas Benihana-t szállt ívből ívbe és Nollie Fs Board-ba törte be a korlátot, addig Zsolt Fs Lipslide-ba csúszta le azt, illetve a jam utolsó pillanataiban sikerült az egyenes padkára egy kemény 360 flip to Noseslide-ot raknia. Az újoncként bemutatkozó Virágosi Simon a gyakorlás alatt sziporkázott, ám a menetében nem jöttek össze a trükkjei, ahogy pár szép mozzanat mellett barátjának Sima Daninak sem. Kakas Péter lepte még meg a közönséget lazaságával és döntött korlát 50-50, illetve Smith grindjával, de teljesítménye sajnos nem volt elegendő a döntőhöz nem úgy, mint a spanyol BURN profi Ignacio-nak. Az összes OSG-n elinduló Hencsei Péter is átszállta a "kicsik" által már meghódított ívet egy Melonnal és említésre méltó tény, hogy idén Henkó vehette át az Offline Ikon díját.

Szerencsére idén a selejtező alatt nagyobb sérülés nem történt és a koncertek, egyéb programok lezajlása után a nyolc döntős lázasan készülhetett az összecsapásra. Az első négyes, azaz Bachman Márk, Ostya, Sárkány Kristóf és Mihályfi Dávid közül ismét KisT emelkedett ki, aki Nollie Boardja és Nollie Lipje után egy Bigspin Heel-el is megbolondította futamát. A Sándor Balázs, Ignacio Morata, Gajda Attila és Karkossiák Zsolt felállással rendelkező második alakulat is egész szépen odatette magát. Balázs még egy Nollie Late flip-et is becsempészett a döntőre, de Gajda úr sem hagyta magát és hatalmas Fakie Bs Flippel alázta meg a legnagyobb ívet. A higgadt Ignacio-t teljesítménye a második helyre repítette, amiben az egyenes padkára rakott flip Bs Tailslide-ja is közrejátszott. Az ötszörös bajnok Zsolt ismét bebizonyította, hogy miért is tartják őt az ország legjobbjának: gyönyörűen kivitelezett Nollie Flip, Nollie Heel, Fs Flip a piramison, Bs és Fs Lipslide a korláton és Nollie Crooked, illetve a már említett 360 flip to nose az egyenes padkán járult hozzá az első helyhez, de mindezek mellett más szép trükkjei is voltak Zsoltinak. A tíz percig tartó Best Trick számban a zsűri Gajda Attila Fakie Cab Flipjét tartotta a legszebbnek. Gördeszkás szempontból záró eseményként Rune Glifberg osztott aláírásokat és BURN-ös pólókat, a mai nap során pedig egy jól sikerült sessiont nyomott a Bronzöntő Poolban. Fontos kiemelni, az hogy ő, a többi rider és a középső pályaelem itt lehetett, nem másnak, mint a BURN managerének, Pete Kingnek köszönhető.

 

Összességében egy remek, talán az utóbbi évek egyik legjobb OSG-je zajlott le rengeteg koncerttel -többek között a verhetetlen Idoruval- és kiváló teljesítménnyel, amit a megjelent nézők száma is igazolt. Az ígéretekkel ellentétben a helyszín nem változott, de ezt senki nem vette zokon ezek után. Az idei OSG is méltán viseli a hazai "utcai sportok kolbásztöltésének" nemes címét, ami valljuk be, egyenlő egy deszkás majálissal, ahova minden évben jó kijárni.

 

 

 

 Végeredmény 

 

1.  Karkossiák Zsolt 

2. Ignacio Morata

3. Bachman Márk

4. Sárkány Kristóf

5. Sándor Balázs

6. Gajda Attila

7. Miháyfi Dávid

8. Petrányi "Ostya" Lajos

 

 Selejtezők pontszámai: 

 

Karkossiák Zsolt  263 pont

Sándor Balázs - 244 p

Gajda Attila - 242 p

Ignacio Morata - 237 p

Bachman Márk - 226 p

Sárkány Kristóf - 209 p

Petrányi Lajos - 205 p

Mihályfi Dávid - 204 p

Dézsi Gergely - 198 p

Kaposi Dávid - 193 p

Turcsik Viktor - 182 p

Kakas Péter - 180 p

Mihail - 180 p

Nagy Bertold - 178 p

Hencsei Péter - 176 p

Vilics Viktor - 169 p

Motyovszki Róbert - 165 p

Sima Dániel - 162 p

Szikora Bálint - 160 p

Fukui Akira - 160 p

Katz Dávid - 153 p

Gál Attila - 148 p

Boros Ákos - 144 p

Virágosi Simon - 139 p

Kis Tamás - 139 p

Varga Zsolt - 129 p

Katona Péter - 123 p

Szolnoki Soma - 81 p

 

Címkék: osg karkossiak bachman márk sima daniel petranyi lajos karkossiák zsolt virágosi simon mihályfi dávid osg 12 pataki gergely akcio360

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr913201955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása