(Cikksorozatunk előző részeit itt és itt találjátok)

 

 Havashalom 

 

 

Az ősz végére uniós segítséggel a XVI. kerületi önkormányzat is megajándékozta a deszkásokat, különösképp a hullámok szerelmeseit. A „Havashalmi Bowl” létrehozásával az eddig hazánkban hiánycikknek számító beton-medencéket sem kell ezek után nélkülöznünk (egy ideje már a Szegedieknek sem). A támogatók sorával lezajló nyitóünnepség itt is remekül sikerült. Szerencsére az eddig bemutatott parkokhoz hasonlóan ingyenesen vehető igénybe. A már meglévő Bronzöntő Pool mellé, most egy szabadtéri medencével is gyarapodtunk, mely használata fontos a fejlődés szempontjából, hiszen az ívek kimondott rajongóinak továbblépése mellett, elsajátítása a street deszkások utcán használt képességeire is fejlesztő hatással van.

 

 

 

 

 

 Városliget 

 

 

 

A Városliget régóta várt parkja kissé csúszva érkezett meg valamikor novemberben. A szintén önkormányzati adomány a Közlekedési Múzeumtól nem messze, egy 1000 m2-es placcon terül el és a Kispesti pályához hasonlóan Rhino elemkből áll össze. A természetesen ingyenes „játszótér” itt is kifejezetten a deszkásoknak készült, amire szabályrendszer is utal. Külön jó pont, hogy az Ezsébet téri grundtól még deszkával is kb. 20 percre van, így a belvárosban már tényleg nem lehet okunk panaszra.

 

 

 

 

 

Petrányi Lajos:

 

(+): "nagyon jó a kisfélcső, és ez is egész egyszerűen megközelíthető"


(-): "játszotér feeling, talaj egy kicsit sketchy, itt is baj van az olvasással"

 

 

Virágosi Simon

 

(+): "a lépcső az egész jó, nem túl nagy nem túl kicsi, bár magasabb egy szokványos 4 lépcsőnél, de ezzel nincs semmi baj. a negyed ívek rendben, a talaj korlát elmegy, a kis félcső az nagyon jó bár ez nem saját tapasztalat (abból gondolom hogy az itthoni pool-os formáknak úgy tűnt, hogy tetszett, akkor csak jó lehet), pozitívum még, hogy nincs belépődíj"

 

(-): "a talaj az kicsit darálja a deszkát, tehát lassít is. a piramisra nem is tudok mit mondani mert kb. max 30 cm magas és nem lehet rajta normálisan deszkázni (nagyon kicsi)"

 

 

 

 

 

 

 

 The Lab 

 

 

 

Nagyot tévedett aki azt hitte, hogy lezártuk az évet ennyivel mondván; - mi más kellhet még nekünk? van elérhető közelségben négy vadiúj parkunk, egy fedett és egy szabadtéri medencénk, meg amúgy is mi jöhet már így télire. A költői kérdésre adott válasz egy lényeges pontja pont a rossz időjárásban rejlik. Problémánk nem lehetett, hiszen tényleg sokat kaptunk rövid idő alatt, de az igazat megvallva a hideg és esős időszakra, na és persze a bringások valamilyen szintén érthető elégedettlenségére még mindig nem volt gyógyír. Meg különben is minden szép és jó a szabad ég alatt, de olyan nagyszerű volt régen kibattyogni a Hangárig pár centis hóban és minuszban, még akkor is ha sokszor bent sem volt melegebb. Ezt az érzést már a csepeli poolhoz menet is átérezehtjük, ám pár dolgot sajnos még eme remek helyen is hiányolhatunk, mondjuk a fűtést semiképp. Mindezen dolgokra a megoldást a Monster csapata hozta meg, a The Lab elnevezésű fedett skate és bmx park személyében. A poolhoz is elég közel, - átsétálva pár perc – a csepel művek egyik elhagyott blokkjában helyezkedik el ez a pálya, ahol külön az igényeknek megfelelően kialakított, esőtől és hótól megovó gördeszkás és biciklis rész választódik ketté. Az ízig-vérig deszkázós hangulatot még a hideg jelenléte és az amúgy kifizethető belépő sem ronthatja meg. Külön pozitívum, hogy a többi helyel ellentétben itt jó pár elem mozdítható, ami persze kreativitásra ösztönöz, ezzel is felelevenítve a Hangáros korszakot. Sajnos csepel nincs mindenkihez elég közel, de azok után, hogy két élvezhető pálya is van egymás mellett nem kell azért aggódni, hogy hova mennyünk egy befagyott, unatkozós téli hétvégén.

 

 

 

Sima Dániel

 

"Nagyon jó, hogy megnyílt Budapest egyetlen fedett skateparkja, ahol rendesen lehet gördeszkázni és külön vagyunk a biciklisektől, bár ennek ellenére a rolleresek eléggé figyelmetlenek és bejönnek mindenki elé, amit nem nagyon szeretek, de szerintem ezzel a többiek is így vannak. Az elemek nagyon jók az elhelyezésük is remek, ezzel nincs gond. Mikor először kint voltam, akkor nagyon esett a hó és feltűnt, hogy behullik a tetőn lévő apró nyílásokon, emiatt előfordulhat, hogy a padló nedves lesz és csúszós."

 

 

Petrányi Lajos

 

(+): "teljesen jó ötlet ez a fa kidolgozás, kellemesebb esni rajta, fedett!!, tökéletes lehetőség a fejlödésre"

(-): "nincs fűtés, de egy ekkora helyen nem is nagyon lehet megoldani, sajnos sok a rolleres meg a görkoris"

 

 

Virágosi Simon

 

(+): "deszkás és bicós rész külön van, az elemek elhelyezése tökéletes, mindenre jól rálehet menni. patent minden. az első magyar gördeszkás park ahol kultúrált, tiszta wc van" 

(-): "a legtöbb embernek szerintem egy kicsit messze van, ami nyáron még nem is lenne akkora gond, de télen nem jó dolog sokat utazni fagyban és aztán amikor odaérsz a parkban rájössz, hogy ott sincs olyan szintű fűtés, hogy egy kicsit ne fázz, sőt nagyon lehet fázni. sajnos itt is zavaróak a rolleresek, akik sokszor nem figyelnek oda eléggé"

 

 

 

 

 

Azt, hogy a semmiből ránktörő, egyébként vérfrissítő park-inváziónak milyen hatásai lesznek hosszútávon, majd csak a jövőben tudhatjuk meg, de remélhetőleg a múlt zavaros eseményei közül csakis a pozitív dolgok fognak megismétlődni, hiszen szerintem senki se akar még egyszer képzeletben feketébe öltözni egy megszokott hely temetésére. Legerősebb benyomást talán a legújabb generációkra fog gyakorolni, amely reményeink szerint áthat majd a már régebb óta deszkán állók táborára, sőt a rutinos öreg rókákra is, nem beszélve azokról, akik már a szekrény mögé vágták deszkájukat elkeseredettségükben. A pályákról alkotott vélemények még mindig szerteágazóak ugyan, mivel mi deszkások sosem férünk a bőrünkbe. Nyílván nagyszerű lenne egy Berrics vagy „akár” egy Skate Plaza - és sorolhatnám – szintű hely birtokában lenni nem tagadás, ám a megteremtésük célja felé tartó útra most ráléphetünk vagyis továbbléphetünk a jó irányba, viszont ehhez már mi is kellünk, épp úgy, mint a sportág nemzetközi elitjéhez való közeledéshez, amely így már jogosan kívánja meg, hogy a sok szót végre tettek kövessék. Az alapozás ezennel megkezdődött, izgalmas évnek nézünk elébe az egyszer biztos.

 

 

(A cikksorozat megírása után értesültünk csupán a rossz hírekről, miszerint a Kispesti pálya bizonytalan ideig a szó szoros értelmében lakat alatt, emellett az V. kerületben egy új határozat értelmében tilos a gördeszkázás.)

Címkék: sima daniel petranyi lajos virágosi simon the lab havashalom bowl városliget skatepark

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr82760002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyussz Hékédi 2015.04.27. 12:41:53

sziasztok az 1. az már megvan ? és ha valki tudna segiteni az jelöljön be légyszi szegedi vagyok

[smirgli] · http://smirgli.blog.hu/ 2015.04.27. 13:00:56

@Gyussz Hékédi: Szia! Ez egy régi cikk, megvalósult igen. Miben kell segíteni?
süti beállítások módosítása