Szorul a hurok

 2011.03.13. 14:21

Az Egyenlítő blog éleslátásának köszönhetően értesültünk róla, hogy a szeptemberben még az Erzsin smirgliző Rogán Antal február végén előterjesztett -és most csütörtökön tárgyalt- rendeletmódosító javaslata alapján a hatóság igen komolyan fellépne azok ellen a deszkások ellen, akik nem az arra kijelölt helyen veszik be a spotokat.

 

Több panasz érkezett ugyanis a tavasz beköszöntével a "padokon, lépcsőkön, szegélyeken, virágágyások peremén, ingatlanok homlokzati falain" gördeszkázó fiatalokra, akik a felsoroltakon kívül számos egyéb közterületen "a gyalogosok épségének és a gördeszkások tevékenysége által generált károkozás figyelembe vétele nélkül gördeszkáznak".

 

Az előterjesztésben az V. kerület polgármestere hivatkozik olyan bejelentésekre is, amikor "a gördeszkások lába alól kipattanó deszkák gyalogost ütnek meg, okozva ezzel fizikai fájdalmat a vétlen járókelőkben".

 

"(3) A közterületek rendeltetésszerű használata és állapotának megóvása érdekében tilos gördeszkázni, görkorcsolyázni, rollerezni, kerékpározni a közterületen elhelyezett emlékműveken, utcabútorzaton, virágágyás szegélyén, lépcsőkön, utcaszegélyeken, kőpadokon, szökőkutakon, a közút tartozékain." - áll az előterjesztésben.

 

A rendeletmódosítás komoly büntetési tétellel számol: akit tetten ér a kerületben a hatóság, az 50 ezer forint pénzbírsággal sújtható, valamint "el kell kobozni azt a dolgot, amellyel a jogellenes közterület-használat megvalósult". Mivel "14. életévét be nem töltött személy nem vonható szabálysértés miatt felelősségre", ezért ők csak az elkobzástól félhetnek. Ha kíváncsiak vagytok a teljes előterjesztésre, azt itt találjátok.

 

 

 

(via)

Címkék: erzsi rogan antal v.kerület gördeszkázás közterületen

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr392735730
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása