The Art of Flight - [FILMSZEMLE]

 2011.11.12. 22:00

Ismét szakítanunk kell egy rövid időre jó szokásunkkal, miszerint csak a gördeszkázás nagyra nőtt világából szemezgetünk. Tesszük most ezt egy nagyszerű esemény érdekében, hiszen a Red Bull-nak hála volt szerencsénk megtekinteni korunk egyik legjobban várt és legélménydúsabb snowboardos filmjét, a The Art of Flight-ot. 

 

 

A jó időzítésnek és az előjegyzésnek köszönhetően csont nélkül jutottunk be az Uránia Filmszínházba. Pár perccel a film kezdete előtt nem lett volna ez ilyen könnyű, mivel rengetegen várakoztak a mozi bejáratánál, hogy a még kiadó - nem előre lefoglalt - helyek valamelyikét megszerezzék. Egy minimális csúszás után el is kezdődött a várva várt alkotás, melynek legelső képkockáiból is látszott, hogy egy igen összeszedett művel lesz dolgunk. Travis Rice és csapata időt, munkát, pénzt és lelkesedést nem sajnálva hozta össze a több, mint két évig forgatott mozit. A film megpróbálta átadni az utazások és a felkészülések által a riderekből kiváltott érzéseket és apró momentumokat, hogy aztán lélegzetelállító lassítások után bemutathassa a már-már elképzelhetetlen csúszásokat is. Mindezt sikerrel tette, hiszen a képsorokat nézve úgy érezhettük, hogy egy kaland, egy természet és egy dokumentum film keveredik egy snowboardos alkotással, melyből az akció és az adrenalin sem hiányozhat. Különleges, ám de velejéig tiszta összességet kaptunk ezáltal és a nem létező hideget leszámítva olykor mi is a hegyláncok tetején érezhettük magunkat. A mesés tájakat és lenyűgöző trükköket a zseniálisan kiválasztott "elszállós" zenék tették még izgalmasabbá. A szereplők mesteri szintre emelik a veszélyes helyzetek leküzdését, mivel sokszor tényleg csak egy hajszál választja el őket a bajtól. A film által keltett hangulat annyira magával ragad, hogy végső jelenetek után felállva még az is vágyat érez a snowboardozásra, aki még ki sem próbálta azt. 

 

 

Összességében egy hatalmas élménnyel gazdagít a film, melyet csak ajánlani tudunk bármely extrém sport kedvelőjének, sőt a fotózás és a filmezés szerelmeseinek is, mivel lenyűgöző képi világot láthatunk. Akik élnek halnak a snowboardozásért, azoknak kötelező darab, de egyöntetűen csak annyit tudunk mondani, hogy ezt látni kell. 

Címkék: red bull the art of flight

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr953368897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása