Heti retro [IN BLOOM]

 2010.10.03. 21:26

Pontosan egy évvel a nemrégiben bemutatott Sight Unseen után, a Transworld egy még emlékezetesebb alkotással rukkult elő. A 2002-es In Bloom névre keresztelt film hangulatával és szereplő gárdájával is méltó darabja a magazin filmográfiájának.

A névsort kezdjük talán a film legfiatalabb tagjával, az itt még csupán 14-15-ik életévét taposó Evan Hernandez-el. Evan-t a Baker Skateboards fedezte fel, és a 2000-es Baker 2g-ben már fel is villant, ám a cég -látván a két év alatt lezajlott fejlődését- az In Bloom sikere után pro státuszba helyezte a fiút. A legtöbb idősebb profi által óriási tehetségnek tartott srác karrierje sajnos rövid életűnek bizonyult, bár megfordult többek közt a KR3W-nál, a Vans-nél és a DGK-nél is, Evan egy idő után kissé eltávolodott a reflektorfénytől: gyermeke született és bajos évei is voltak. Ezt persze szponzorai sem nézték tétlenül és sorjában eltanácsolták. Egyes híresztelések szerint viszont újra forgat, mivel szerencsére a deszkázással nem hagyott fel, csupán az élet más forgatókönyvet írt számára. Reméljük láthatjuk még valahol.

A második számú bűnelkövető a Zero kíválósága Chris Cole, aki mind a mai napig a gördeszkázás egyik legnagyobb egyénisége. Gyönyörű és látványos trükkök az itt még leginkább bőnadrágos Cole tolmácsolásában, mindezt egy kiváló Misfits nótára, szerintem valahol itt kezdődhetett el a nép iránta való rajongása. Ugyanez mondható el a pool egyik hardcore arcáról Tony Trujillo-ról, azaz a "TNT" -ről, aki ebben a videoban robbant be igazán, sokak nagy örömére azóta is sikeresen rója a medencéket. Itt van nekünk még a zseniális street deszkás Mikey Taylor, aki még mindig úgy mosolyog mintha csak egy vicc lenne neki ez az egész, szerencsénkre a szintéren maradt és manapság többek közt az Alien Workshop-nál és az Etnies-nél hajt. Sajnos ez nem mondható el Alex "Trainwreck" Gall-ról, aki a film után nem sokkal, mintha köddé vált volna, talán egy-két KR3W fotó még rémlik, de más nem nagyon. Végül, de nem utolsó sorban nem hiányozhat Paul Rodriguez, aki aztán felkúrja az i-re a pontot. P-Rod stílusa és gördeszkázása feltűnése óta ámulatba ejti a nagyközönséget és a szakmabelieket egyaránt. Nagyságát ebben a filmben is bizonyítja, egyszóval kihagyhatatlan.

Nem is mondok mást, zárásképp csupán egy idézet Karkossiák Zsolt-tól:

 

"Ezen a filmen nőttem fel."  

 

   

Címkék: karkossiak chris cole paul rodriguez baker skateboards evan hernandez transworld in bloom tony trujillo alex gall mikey taylor

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr582342422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása