Heti retro

 2010.09.26. 21:48

A Toy Machine, a magát "vérszívónak" nevező cég Ed Templeton festőművész és deszkás ikon gondozásában egészen pontosan 1993 óta riogatja ördögével a jóizlésű gördeszkás közönséget. A márka már régóta a Tum Yeto disztribúció tagja többek között a Foundation Skateboards-al, a Pig kerekekkel és a Ruckus felfüggesztésekkel együtt. A lassan két évtizedes fennállás alatt mára már legendákká és sztárokká váló gördeszkások fordultak meg a csapatnál, ilyen például Jamie Thomas, Chad Muska vagy Bam Margera. Természetesen olyan húzonevekkel, mint Leo Romero vagy Billy Marks, a jelenlegi felállással sem szégyenkezhet a gárda. 


hey hey

 

Talán a gyors csapatváltozásoknak is köszönhető, hogy a megalakulás után jóformán évente született egy filmalkotás. A legelső, Live!-nak keresztelt 94-es Toy Machine művet egy évre rá a Heavy Metal követte, 1996-ban pedig a talán leginkább eltalált Welcome to Hell látta meg a napvilágot, mely kiérdemelten lehet az e heti retro videónk. A kultikus zenék mellett a szereplők névsora is hozzájárul a film bizar, de feletébb élvezhető hangulatához. Az el-eltűnő, későbbi Baker kiválóság, Mike Maldonado kezdi meg a pirítást, majd a férfiakat meghazudtoló lazasággal deszkászó Elissa Steamer mutatja meg mit is tud egy négy keréken. A következőkben láthatjuk még a manapság Girl-nél hajtó Brian Anderson-t, aki a Pink Floyd hátborzongató klasszikusára, az Another Brick in the Wall-ra teszi oda magát. Megjelenik a film után az Element-nél és a Zoo York-nál hatalmas karriert befutó Donny Barley - aki nem régiben az Element keleti parti kirendeltségének egyik vezetője lett - és a fiatal, ám kissé elfeledett tehetség Satva Leung is. Az igazi keménységet Jamie Thomas hozza el, aki szintén ezen alkotás után hagyta ott a csapatot, majd a híres Zero Skateboards alapító tagjává lépett elő. Talán ez is közrejátszik abban, hogy a két héttel ezelött bemutatott retro Zero film, a Thrill Of It All reklámja is a képsorok közé lett illesztve. Az egyetlen szereplő, aki a mai napig tagja a teamnek nem más, mint a már említett boss Ed Templeton. Érdekesség még, hogy eredetileg Chad Muska is kapott egy részt, ám mikor pont a film premierjén írt alá a Shorty's-nál, a rendezők kivágták azt és csak később csatolták a bónusz tartalomhoz.

Összeségében egy remek alkotást hozott össze a Toy Machine, minden keményvonalasnak erősen ajánlom.

 

Címkék: zero leo romero jamie thomas toy machine ed templeton elissa steamer mike maldonado chad muska welcome to hell donny barley brian anderson tum yeto

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr582325460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása