Heti retro

 2010.09.11. 16:12

Az eheti old-school filmünk a Zero  csapat legelső alkotása, mely egy igazi klasszikus 1997-ből. A kezdő képsorok és a video boritója is inkább egy horrorra emlékeztet, de ez persze mind hozzátartozik a márka izlésvilágához, mely ha már az elején elnyerte valaki tetszését, akkor örökké megmarad. Nincsenek nagy effektek, durva beharangozók, és a mű nagyrésze fekete-fehér, de ami van, az metál zene és kőkemény gördeszkázás. A Thrill Of It All cím megegyezik egy Black Sabbath szám elnevezésével, úgy ahogy az intro is egy Sabbath nóta, mely hátborzongató riffjei ténylegesen beindítják az filmet. A hangulatról röviden ennyit, mivel nem igazán lehet elmondani, látni kell.  

A szereplő gárda így mai szemmel elnézve igen érdekes, mivel három mára már hatalmas név mellett három olyan személy is feltűnik, aki aztán sajnos nem nagyon hallatott magáról. Ettől függetlenül nagy az összhang és még a legenda Matt Mumford is itt van nekünk nevető hetedikként.

Az ekkor még fiatal Adrian Lopez nyitja a filmet, kinek ez, legelső megjelenései között szerepel, de Adrian az elmúlt években is bizonyított és otthonra lelt a Circa és a Mystery színeiben. Nem járt ilyen szerencsével Aaron Harrison sem, aki a 2003-as Transworld filmben (Are You Alright?) tűnt fel utoljára. Rajta kívűl Scott Copalman és Wade Burkitt is más vizekre evezhetett, mivel jelentős szerepelésük ez után a film után nem igazán volt. Ellenben Erik Ellington és Jamie Thomas nevét szerintem kevés olvasónak kell bemutatnom. Erik a Zero-s feltűnése után óriási karriert futott be a Bakernél, és utoljára a 2009-es Deathwish Summer Tour felvételein láthatjuk a még most is utánozhatatlan stílusát. Jamie Thomas pedig Jamie Thomas, aki a Zero egyszemélyben. Kötelező látni őt.

 

A Zero Skateboards az évek során hű maradt önmagához, és olyan filmekkel, mint a Dying to Live (2002), a New Blood (2005) vagy akár a Misled Youth (1999) beirta magát a deszkázás történelem könyvébe. 

     

Címkék: zero erik ellington matt mumford adrian lopez aaron harrison scott copalman wade burkitt jamie thomas

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr842288779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása