Heti retro

 2010.09.18. 01:47

A Baker Skateboards több, mint 10 éves fennállása óta a gördeszkázásra tett óriási hatása vitathatatlan. A brigád életfelfogása azonban sokakban váltott már ki ellenszenvett, viszont az évek alatt összegyűlt rajongótábor népesebb ennél, az egyszer biztos. Az ivászat, bulizás és ordítozás mellett a cég hatalmas tehetségeket fedezett fel és népszerű legendákat tudhat magáénak. A már megkedvelt arculata és a felépítése megmaradt, ezen felül a megnyugodott veteránok mellé az új generáció rosszfiújai is megérkeztek. A Baker a mai napig a Blitz Distribution gondozása alatt áll, ám 2007-ben a deszkás ikon és csapattag Andrew Reynolds, a szintén régi motoros Greco és Erik Ellington Baker Boys néven kisebb disztribuciót alapított, mely a Baker mellett három márkát foglal magába, ilyen a méltó sarj Deathwish Skateboards, a Shake Junt, mely csapágy, csavar és kiegészítőket gyártó cég a Shane Heyl gondozásában, illetve a naptól védő Brigada Sunglasses.

Az 1998-as Baker Bootleg című film volt az első alkotás, ami a cég nevéhez fűződik, nem sokkal utánna 2000-ben, pedig megszületett a mindent elsöprő folytatás Baker 2g névvel, mely bevéste a márka nevét a köztudatba.

Az e heti retro tehát ez a mű, mely hangulatával teljesen tükrözi a srácok gondolatvilágát, természetesen sok hányással és punkzenével is megpakolva. Ebben a videoban tűnt fel elöszőr a manapság már celeb státuszba emelkedő Terry Kennedy, aki Supra-val a lábán Fly Society névre keresztelt rap bandájával járja az államokat. Rajta kívűl felfedezésre váró fiatalként érkezett Knox Godoy, a hírek szerint még deszkázó vöröske, aki az itt alakított élvezhető másfél perce után nem nagyon tett mély benyomást a deszkás életre, nem úgy, mint a szintén ifjonc Evan Hernandez vagy a kicsit idősebb Jeff Lenoce, aki mai napig stabil tagja a teamnek. A kisebbek után megjelennek az ekkor még nagyban a Piss Drunx életforma égisze alatt mocorgó, jelenleg olykor családapa szerepbe bújó kultikus figurák, mint például a glam rock megtestesítője, Jim Greco, aki a hozzá hasonló megjelenésű, minden filmben más hajszínnel rendelkező Erik Ellington-nal mára a Deathwish Skateboards vezetői és csapattagjai. Ebből a közegből itt van nekünk még az ausztrál alkesz Dustin Dollin, a nemrég szabadult, ám újra deszkára álló Ali Boulala, na és persze a "Boss", azaz a főnök Andrew Reynolds, aki nem csak az Emerica, hanem mondhatni a Baker is egyszemélyben. Tény, hogy némelyikük már lejött a káros szenvedélyek hajszolásáról, de itt még keményen űzték az ipart, bár ez egy-két trükk kivételével észre sem vehető deszkázásukon. Szerencsére a leépülést mellőzve mai napig aktív riderek. A filmben feltűnik még a női gördeszkázás meghatározó alakja, Tony Hawk játékokban is megjelenített Elissa Steamer, a kissé elcsendesült Mike Maldonado, aki manapság az Axion Footwear-nél hajt, a később Birdhouse-hoz csatlakozó Brian Sumner megjelenése már csak hab a tortán. Egy szó, mint száz a Baker 2g egy remek hangulatú film, mindenkinek erősen ajánlom akihez közel áll ez az életérzés.   

 

Címkék: supra dustin dollin terry kennedy andrew reynolds jim greco piss drunx ali boulala erik ellington baker skateboards blitz distribution baker boys shake junt baker 2g fly society knox godoy evan hernandez jeff lenoce elissa steamer mike maldonado brian sumner

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr412304589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása