Ahogy az előző napok cikk terméséből is látszik az idén - az eddigiekhez hasonlóan - ismét izgatottan vártuk az új helyszínen megrendezésre kerülő Offline Sport Games-t. A szervezőkkel, a sportolókkal, illetve a nagyérdeművel közösen reménykedtünk, hogy az időjárás előrejelzések vészjósló tartalma nem válik valóra. Hála az égnek a 13-as szám balszerencséje csak ijesztgetett minket és egyáltalán nem hozott teljes káoszt a versenyre. 

Reggel a már jóformán három hete nem látott felhőrétegre keltünk és egész délelőtt vissza-vissza térő rövid esőzések rémisztgették az OSG13-ra igyekvőket. Pontban 10 órakor a szervezők elkezdték beengedni a nézőket és mindenki mást. A pályán ekkor már kellemetlen vízréteg honolt, amit a lelkes meghívott deszkások érkezésük után egyből elkezdtek eltakarítani úgy, hogy elegendő söprű hiányában kézről kézre adták azokat. Még pár napsugár át tudott bújni a felhőrétegen és olyan dél fele már használható állapotban voltak a fa elemek is. Felhőtlen gyakorlás vette kezdetét, de az örömöt hirtelen zápor szakította meg, ami még az előzőnél is jobban áztatta szét a parkot. Miután elállt az égi áldás jöhettek az addigra intézett takarítógépek és persze a srácok, akik megint  bokáig gázoltak a latyakban, hogy minél előbb elkezdődhessen a várva várt küzdelem. Délután 2-re eltűnt a víz és a borús hangulat, és kezdetét vehette - kis programbeli változtatások miatt - a BMX-esek vetélkedője. A deszka selejtezőre egészen délután 5-ig várni kellett, de az ezután történtek fényében mondhatjuk, hogy nem hiába. 

IMG_1483 copy700.jpg

Az új pálya kialakítására nem volt panasz, viszont a deszkások számára kb. a 60%-a volt igazán használható. Az első csoport egy perces meneteiben ismét hozta a tőle elvárt formát a rutinos - OSG11 győztes - Sárkány Kristóf, aki még a 4 perces jam alatt sem állt meg és patent trükkjeivel -  mint például Fs Tailslide és Kickflip to Bs 5-0 grind a 7 lépcső melletti döntött padkán - feladta a leckét az utána következőknek. A felhívást Petrányi "Ostya" Lajos nagyon is megértette, hiszen többek közt egy szép Bs Crooked-al a döntött padkán, egy elszállós Kickflippel a lépcsők fölött és egy - London gap feletti - Laser flippel válaszolt. Ebben a Heat-ben került sor Mihályfi Dávidra és Kakas Péterre is, akik közül Dávid egy Bs Ollivel kínálta meg a 7 lépcsőt, illetve egy Hardflip to Bs 50-50 grind-al a mellette lévő padkát, Peti pedig a leginkább korisoknak szánt felcsapott korlátot 50-50-zte végig egy-két laza Wallride-ja kíséretében. Itt kellett volna indulnia az előrejelzések szerint a tavaly már OSG-n járt Adolf Mihail Bobo-nak, de úgy tűnik ő meg sem jelent ezen a napon. 

28700.jpg

A második csoportban a mindig esélyes Bachman Márk kezdte meg a pakolást méghozzá Nollie és Switch 360-jaival a London gap fölött, mely trükkök mellé még befért egy Nollie Noseslide is az egyenes padkán, illetve a jam alatt ugyan ez Heelflippel megpaprikázva. A döntőbe jutást jelentő Sw Bigspin Heelflip is odapörgött a lépcső fölött Márkunk lába alá. Az utána következő Kis Tamásnak, Vilics Viktornak és Dézsi Gerinek pár lazítós trükköt leszámítva nem olyan jól sikerült a menete. A jam alatt Viktor felrakta a Londont egy Nollie Inward Heel-el, Dézsi úr ugyan ezt egy rongylábú Bs Flippel és Bs 360 Ollieval, illetve Tomitól láthatunk egy szépen kivitelezett Bs Tailslide Shove It out-ot, viszont sajnos számukra ez kevés volt a továbbjutáshoz. Nem úgy, mint a BURN sziporkázó dán riderének Rasmus Sand-nak, akinek trükkjei az első helyen juttatták tovább őt. Csinált hatalmas Indy-t a spine fölött, Fakie 50-50, 5-0 és Nosegrind-ot a lépcső melletti padkán, illetve hatalmas Wallie-kat olykor 50-50 grindal megspékelve. 

IMG_1686 copy700.jpg

A harmadik alakulatban foglalt helyet az örökifjú Hencsei "Henkó" Péter, aki a negyvenhez közel ismét megmutatta, hogy nincs OSG, amit nélküle bonyolítanának le. Forray Péternek ezzel szemben kérdéses volt az indulása, mivel még a gyakorlás alatt egy Zsoltival való ütközés során ő húzta a rövidebbet. Fofo ennek ellenére pár trükkel megkínálta a pályát és még a döntőbe is majdnem bejutott. Itt szállt harcba Szikora Bálint, akit kissé elkedvetlenített, hogy a menete és a jam alatt eltört alatta egy-egy verda, pedig egyedi stílusával azért lerakta a lépcsőt Flip-ben és Hardflipben is. Nagy Alex kiegyensúlyozott deszkázása döntőbe jutást ért, ahol hősünk tovább folytatta a jó szériát. A csoport kiemelkedő alakja volt a 17 éves norvég Kevin Baekkel, aki csak úgy röpködött a pálya egyik végéből a másikba, hatalmas grabek és durva csúszások kíséretében. 

Az utolsó Heat sem hagyott minket trükkök nélkül, mivel volt itt Bs Nosegrind a döntött padkán Virágosi Simontól, London gap Hardflip és egyenes padka Fs Smith Nagy Bertoldtól, illetve ugyan ezen 50-50 grind Fs Shove It Out Motyovszki Róbertől. A külföldi arcokat képviselő, szlovén Timotej Lampe Ignjic is rendesen odarakta magát és a döntött padkán elkövetett Fs Tailslide-ja és Fs Smith grind-ja őt is a döntőbe repítette. A legnagyobb figyelem talán a hatszoros OSG győztes Karkossiák Zsoltot övezte, aki higgadt menetével és őrjöngést kiváltó jam zárásával - 270 Flip to Noseslide után egyből egy Nollie Heelflip to Noseslide a döntött padkán - feltette az i-re a pontott. A selejtező után a Best Trick következett, ahol láthattuk a már említett Sw Bigspin Heel-t T-től, Flip Bs Tailslide-ot és Fs Bluntslide-ot a döntésen Kristóftól és egy Sw Kickflip to Bs 50-50 Rasmustól. A sor itt még nem zárul, hiszen Ostya mesternek csak azért is összejött a 7 lépcsőt leszálló Nollie Hardflip, amit csupán Mihályfi Dávid Hardflip to Bs 5-0-ja tudott überelni a legjobb trükk címéért. 

IMG_1803 copy700.jpg

A döntőre sajnos este 8-ig várnunk kellett, de a kivilágításnak és a srácok fáradhatatlanságának hála annak rendje és módja szerint sikeresen zajlott. Mindenki hozta a selejtezőben elért formáját pár új trükkel kiegészítve. Timotej például egy nagy Benihana-val nyitott, amit a felcsapott korláton beadott Feeble to 50-50 grind követett a jam alatt. Kakas Péter egy elszállós Transfer Ollie-val egészítette ki menetét, míg Ostya a jam alatt másodikra adta be a már említett Nollie Hardflip-jét. Sárkány Kristóf, Rasmus Sand és Karkossiák Zsolt alkotta hármas megint csak remekelt, kevés trükköt rontott és a mezőny fölé emelkedő teljesítményével kiérdemelte a dobogóra állás örömét. Az egész verseny egyik legmegrázóbb pillanata volt, mikor a fiatal Kevin Baekkel szélsebesen hajtva úgy neki csapódott az ívnek, hogy hosszas fekvés után a mentőnek kellett - medence és csípő sérülés gyanúja miatt - levinnie őt a pályáról. A szerencsétlen esést - melynek mint utóbb kiderült nem lett súlyosabb következménye - az ív alján elhelyezett fém lemez felhajlása okozta, mely véleményünk szerint megengedhetetlen lenne egy ekkora volumenü rendezvény történetében. Az évente kiosztásra kerülő OSG Ikon díjat ebben az évben a hazai ívek mindenkori hódítója Sarkadi Nagy Balázs kapta, aki kisfiával a nyakában fogadta az elismerést. 

Összességében egy remek OSG-nek lehettünk szemtanúi még az időjárás közbeszólását leszámítva is. A szervezők sokat dolgoztak azon, hogy az új helyszín elnyerje a közönség tetszését és méltó legyen a rendezvény eddig elért hírnevéhez. A belépési díj és a biztonság végre lehetővé tette, hogy ne hulla részeg külvárosi tinédzsereken kelljen keresztül másznunk mikor egyik helyszínről a másikra megyünk. Külön öröm számunkra, hogy a díjazás is emelkedésen ment át, hiszen ez az eddigieknél még jobban ösztönözte a srácokat a bizonyításra. Reméljük jövőre hasonlóan jól szórakozunk majd és a mostanihoz hasonló pozitív változtatások fogják szebbé tenni az ország legnagyobb extrém sport megmozdulását. 

Végeredmény: 

1. Karkossiák Zsolt - 279 pont, 175.000 Ft

2. Rasmus Sand (Dánia) - 265 pont, 125.000 Ft

3. Sárkány Kristóf - 262 pont, 100.000 Ft

4. Petrányi "Ostya" Lajos - 244 pont, 75.000 Ft

5. Nagy Alex - 240 pont, 25.000 Ft

6. Timotej Lampe Ignjic (Szlovénia) - 231 pont

7. Kakas Péter - 227 pont

8. Bachman Márk - 225 pont

9. Nagy Bertold - 149 pont

(A döntő résztvevője volt még Kevin Baekkel is, aki az említett esés miatt nem tudta befejezni menetét.)

 

Best Trick:

Mihályfi Dávid - Hardflip to Bs 5-0 Grind (döntött padkán)

Selejtezők pontszámai: 

Rasmus Sand (Dánia) - 267 p

Karkossiák Zsolt - 263 p

Sárkány Kristóf  - 256 p

Kevin Baekkel (Norvégia) - 249 p

Bachman Márk - 236 p

Timotej Lampe Ignjic (Szlovénia) - 227 p

Petrányi "Ostya" Lajos - 218 p

Nagy Alex - 216 p

Kakas Péter - 212 p

Nagy Bertold - 205 p

Döntőbe nem jutottak:

Forray Péter - 204 p

Virágosi Simon - 191 p

Hencsei "Henkó" Péter - 173 p

Dézsi Gergely - 167 p

Szikora Bálint - 167 p

Vilics Viktor - 162 p

Mihályfi Dávid - 161 p

Kis Tamás - 158 p

Motyovszki Róbert - 152 p

TOVÁBBI KÉPEK A SMIRGLI BLOGMAGAZIN FACEBOOK OLDALÁN

IMG_2128 copy700.jpg

Címkék: burn karkossiák zsolt nagy alex mihályfi dávid offline sport games sárkány kristóf petrányi ostya lajos kakas péter osg13 kevin baekkel rasmus sand sarkadi nagy balázs timotej lampe ignjic

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr974748974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása