zsombi.jpg

Egy reklámügynökség mindig komoly feladat előtt áll, ha olyan témákban kell a fiatalokat oktatni -sőt, az érdeklődésüket is felkelteni-, ami olykor még a tájékozott emberek számára is nehezen megfogható. 

A Magyar Nemzeti Bank esete pontosan ilyen. A modern pénzügyi világban már megszokhattuk, hogy a fejlődés (vagy épp a túlélés) a legrövidebb távon bankok által szolgáltatott hitelekből oldható meg, spórolt pénzünket pedig szintén ezekben az intézményekben hagyjuk megőrzésre, hiszen félretett és lekötött pénzünk a bankban biztonságban van, ráadásul közben kamatozik is. Az MNB (Magyar Nemzeti Bank) azonban teljesen más feladatokat lát el: a készpénz előállításának kizárólagos jogával felel a gazdaság egyensúlyáért és stabilitásáért, hogy a piac résztvevői egy kiszámítható, nyugodt környezetben tudjanak működni. 

A bank reklámügynöksége pedig szeretett kis sportunkat választotta, hogy érthetővé tegye, mennyire fontos is a stabilitás, nem csak a szpotokon, de a gazdaságban is. Ez a kisfilm az MNB Látogatóközpontjában tekinthető meg, de aki nem jár a Szabadság téri székházban mostanság, az egy kis angol tudással az alábbi linken megnézheti, hogyan demonstrálja az MNB székházába látogató turisták és a téma iránt érdeklődők számára Tüű Zsombi, Thorpe Samu, Bogi és a többiek az igazán pattent stabilitást. Gyönyörű felvételek, de tényleg.

Tanulság: ha ezentúl szóba kerül a gazdaság, vagy a modern pénzügyi rendszer, semmiképp se felejtsd el megemlíteni, hogy deszkázol!

Címkék: thorpe samu Magyar Nemzeti Bank tüű zsombor

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr344878204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása