A Carlsbad emlékére

 2012.02.27. 16:30

Sajnos úgy látszik, hogy a tengerentúlon sincsenek mindig figyelemmel a deszkások igényeire, hiszen a nem rég cikkünkkel is elbúcsúztatott veszprémi Szikvízhez hasonlóan Kalifornia egyik legismertebb spotját, a Carlsbad Gap-et is a semmivel tették egyenlővé a napokban.

 

 

A Carlsbad High School udvarán lévő 11 lépcső és korlátja mellett egy kitűnő füves rész húzódott végig, mely átszállásának nehézségeit csakis azok értették meg akik már deszkáztak ott. Különleges helyet töltött be ez a gap a gördeszkázás történelmében, hiszen kevés olyan hírhedt filmet találni, melyben ne lenne legalább egy felvétel az említett helyszínről. Az első valamire való Kickflip lecsattanása után - melyet Kris Markovich vitt véghez idestova 18 évvel ezelött - a Carlsbad időről időre egyfajta szintlépést, leküzdeni kívánt akadályt testesített meg a sportágon belül. A spot leginkább akkor írta be magát a köztudatba, mikor Jeremy Wray mások eddig beadott viszonylag könnyebb trükkjeit felülbírálva, egy Fs 360 Ollie-val tette le a névjegyét a Plan B cég Second Hand Smoke című 94-es filmjében. Ezután csak úgy áramlottak a jobbnál jobb riderek a gaphez és mindenki fel akart iratkozni arra a bizonyos képzeletbeli listára, természetesen egy eddig nem látott trükkel. Láthattunk itt Chris Cole-tól Bs 360 Kickflipet, Billy Marks-tól Switch Bigspin Heelflipet, Cody McEntire-től Nollie Bigspin Heel-t vagy Johnny Layton-tól Switch 360 flipet, hogy csak párat említsünk a hajmeresztő trükkök közül. 

 

 

Már 2010 közepén is tartottak búcsú sessiont, de a végső döfést most február 23-án adták meg a helynek a markólógépek. A bontás oka, hogy az egész iskola egy hatalmas felújításon fog átesni a közeljövőben. A feledhetetlen spot ezek után már csak az ott deszkázók emlékeiben, video felvételeken, képeken, illetve rengeteg egyéb helyen - például játékokban, mint a THPS 2 - él tovább. RIP Carlsbad!

 

 

Címkék: chris cole andrew reynolds billy marks johnny layton cody mcentire carlsbad gap carlsbad high school kris markovich jeremy wray

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr64214782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása