A Szikvíz emlékére

 2012.02.13. 20:20

Fájó dolog hallani egy megszokott és szeretett deszkás spot elvesztéséről, főleg ha olyan fontos hatása van mind szociális, mind pedig sport szempontból egy város életére, mint a veszprémi Szikvíz.

 

 

A hírhedt szökőkúttal megáldott nyugalmas tér 1990 óta szolgálta a gördeszkások lelkes generációit Veszprém megye székhelyén. Rengeteg helyi fiatal kezdte itt szárnypróbálgatásait és csiszolta tudását a későbbiekben, mely lépcsőivel, padkáival és ideális talajával más városokból érkező riderek szívébe is belopta magát. A városvezetés többször is fenyegetőzött a terület lebontásával, az ígéreteket tavaly szeptemberben pedig be is váltották, mikor pár hét leforgása alatt a semmivel tették egyenlővé a környékbeli deszkázás otthonát. A térköveket elszállították és elspájzolták későbbi beruházásokra, a spot helyére kerülő körforgalom építése pedig már meg is kezdődött. A deszkásokra - nem meglepően - ebben az esetben sem gondoltak, egy közterületen épített skatepark és más hasonló utcai spot hiányában nem sok alternatíva maradt. Az egykoron kidobókkal és korlátokkal is büszkélkedő Szikvíz megmentésére több próbálkozás történt a közelmúltban - például Deszkás Pikniket is rendeztek ott - ám sajnálatos módon sikertelenül. 

 

 

 Verb Milán - Ollie

 

A rendszeresen ott deszkázók szétszéledtek új megoldások után nézve, ám ez nehézkesen megy a jócskán megfogyatkozott srácoknak, hiszen nehéz bárminek is pótolnia az egykori - Sick Weez néven is ismert - spotot körüllengő hangulatot. A kezdő éveik óta a Szikvíznél deszkázó Verb Milán, Göncöl Balázs és Német András azaz a dB csapat keresett fel minket az alább látható videoval, amellyel szeretnének emléket állítani az imádott helynek. A brigád erőt és pénzt nem sajnálva a filmben is látható helyszínre szállíttatta az elemeket, ahol azonban sajnos nincs teljes biztonságban a kidobó, a korlát és a box. A Smirgli nevében kívánjuk, hogy a jövőben többen is csatlakozzanak hozzájuk és sikerüljön megtalálni a veszprémi gördeszkázás új otthonát, illetve reméljük, hogy ha a régi helyet nem is, de a hangulatot vissza tudják majd idézni a közösség erejével. A hajtás után összeszedtük Vaczkó Balázs itt készült képeit, RIP Szikvíz!

 

 


Papp Dávid - Fs Kickflip

 


 Somogyi Péter - Bs Kickflip


 

Göncöl Balázs - Nollie Flip 


 

 Papp Dávid - Bs Kickflip


 

 Varga Marcell - Fs 5-0 Grind

 

 

 

 

 

 

Címkék: veszprém szikvíz papp dávid vaczkó balázs varga marcell göncöl balázs somogyi péter német andrás verb milán

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr414101297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zozi79 2012.02.19. 15:07:12

Az épülő körforgalom közepén kellett volna (kellene) kialakítani egy pályát.

Szomorú amúgy, hogy megszűnt a Szikvíz, de azért azt lássátok be, hogy egy fontos belvárosi közlekedési csomópontot használó autósok érdekeit nem lehetett volna alárendelni a gördeszkázásnak. Ugyanakkor hiba, hogy a város nem adott új helyet nektek.

[smirgli] · http://smirgli.blog.hu/ 2012.02.19. 16:02:38

@Zozi79: lévén, hogy mi nem veszprémi illetőségűek vagyunk, így csak távolról tudunk drukkolni, hogy a helyi srácok legalább hasonló lehetőségeket kapjanak a gördeszkázásra. Ha jól tudjuk, erősen érezhető a Szikvíz hiánya azóta is...
süti beállítások módosítása