Ryan Dunn

 2011.06.21. 14:04

Sajnálatos módon az élet kiszámíthatatlan viszontagságai miatt, mi se rendelkezünk azzal a kiváltsággal, hogy pusztán jó híreket közöljünk. Nincs gördeszkás, aki ne fakadt volna sírva a röhögéstől egy-egy hajmeresztő vagy épp gusztustalan mutatványa láttán. A Jackass részek és a nagy filmek, megannyi más műsor illetve a CKY sorozat élményekkel és sérülésekkel teli elkészítése már nem csupán egy szerep, munka vagy sport mindinkább életstílus volt számára. Annak is kellett lennie, hiszen a látottak alapján ez olyan dolog, amit nem lehet különválasztani. A sors különös, ám de sokszor bekövetkező fintora, hogy pont ez, a mindenkiben más véleményt kiváltó felelőtlenség okozta a tragédiáját.

 

 Ryan Dunn 1977. június 11-én látta meg a napvilágot az Ohio-i Medinában. New York államban és a Pennsylvania-i West Chesterben nőt fel. Hamar rátaláltak egymásra a későbbi mindenből poént kovácsoló haverjaival, akikkel megalapították a CKY Crew-t (Camp Kill Yourself) melyben az őrült és bevállalós mutatványoké volt a főszerep néha gördeszkával fűszerezve. Az alakulat tagjai, úgy mint, Bam Margera, Brandon DiCamillo, Jess Margera, Chris Raab és Rake Yohn rengeteg mellélszereplővel - olykor profi deszkásokkal - kiegészülve négy ádáz filmet hozott a világra. Az első CKY film 1999-ben jelent meg és a sikerre való tekintettel évente követte egy alkotás, egészen 2002-ig. A első nézésre agybeteg társaság felkeltette a média érdeklődését és az MTV jó pár új karakterrel kiegészítve a bandát sorozatot hozott a világra Jackass címmel. A három évadot megélt Jackassban szélesedett a poénok tárháza, köszönhetően a szintén nem komplett Johnny Knoxville-nek, Steve-O-nak, Chris Pontiusnak és a többieknek. A nézettség óriásra nőt és a szereplők ikonok lettek a saját maguk által kreált műfajban. A szórakoztatás nem állt meg az MTV-n, időközben mozi film is készült Jackass - The Movie címmel, amit pár év elteltével a második rész követett, míg tavaly szerencsénk volt a baromkodásokat 3D-ben is látni a harmadik epizódban. Ryan mindemellett benne volt a régóta csatlós barátja, Bam Margera több műsorában, illetve szerepet kapott a Rob Dyrdek rendezte Street Dreams-ben is. A sokat megélt 30 fölötti társaságnak lételeme volt a bulizás, talán nem is született volna meg annyi attrakció és poén, ha a magánéletben gátlásos arcok vállalták volna be őket. 

Hétfő hajnalban, helyi idő szerint 3 óra után nem sokkal Ryan és az egyik még azonosítatlan ismerőse autóbalesetet szenvedett a Pennsylvania-i West Goshen közelében. Ryan autója, egy igen erős Porsche 911 GT3 közel 180 km/h-ás sebességgel száguldott, mikor feltehetőleg megcsúszott és becsapódott egy közeli fába. A két áldozat jelentős égési sérüléseket is szenvedett, ami az ütközés mellett hozzájárult ahhoz, hogy életüket vesztették. A rendőrség szerint Ryan-t csak a tetoválásairól és a szakálláról lehetett felismerni. (a kocsi megmaradt része)

A baleset körülményeihez hozzátartozik, hogy a sofőr, azaz Ryan ittas állapotban próbálta ekkora sebesség mellett kordában tartani autóját. A bizonyíték az alkoholos befolyásra pofonként hat a mostani internet világától, ugyanis pár órával a tragédia elött egy fotót töltött fel a társaság az aktuális iszogatásról a Twittere. Ryan Dunn szerencsétlenségére 34 évesen saját életstílusának az áldozata lett, erről gondolhatunk ugyan bármit, de az esetben való bűnösségéről már nem itt fog döntés születni. Nyugodjék békében. 

Címkék: ryan dunn

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr743003037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása