Heti retro

 2010.11.24. 00:24

2002-őt írunk, mikor is olyan filmek láttak napvilágot, mint a Zero-tól a Dying to Live, a Flip Sorry-ja vagy akár az Adio tollaiból származó One Step Beyond, de persze még sorolhatnám. Az e heti retro alkotás mégsem ezen "nagy" filmek közül kerül ki, mivel ugyanebben az évben egy Coliseum elnevezésű bostoni deszkás bolt kiadta filmjét, mely a környékbeli tehetséges támogatottakat vélt megmutatni a világnak. A bemutatkozás oly sikeresen zárult, hogy pár szerencsés szereplőnek ez az alakítás a jövőjét is nagyban meghatározta, nem beszélve arról, hogy megismertünk három nevet, mely a mai napig nem ment ki a fejünkből.

A P.J. Ladd's Wonderful, Horrible, Life mondhatni valóban elinditotta többek közt az elsőként feltűnő Jereme Rogers karrierjét is. A film egyik legfiatalabb tagja mára már túl van egy visszavonuláson is, mivel a zenei karriert kecsegtetőbbnek gondolta és egy időre felhagyott a profi gördeszkázással. A rap szakma nem jött be Jereme-nek, akit ezért ismét a régi fényében láthatunk versenyezni és talán majd az olyan szponzorai is visszafogadják, mint a Red Bull, a Plan B vagy a Famous Stars & Straps. A következő a még szintén ifjú Alexis Sablone, aki nem mellékesen a formáció egyetlen női tagja, bár ez - nevét igazából eddig nem is nagyon elemezve - csupán csak ezen cikk írása elött esett le nekem. Képeit elnézve jó pár versenyen megfordult az eltelt időben dobogós helyezéseket elérve, ám legtöbbször a rutinos Elissa Steamer mögött végzett. A hatalmas ugrásait látva fényesebb jővöt jósoltam a szűknadrágos Colin Fiske-nek, de sajnos 2006 óta nem különösebben tűnt fel filmekben, ha jól tudom a Heroin Skateboards-nál találta meg a helyét és remélhetőleg még mindig hajtja a lécet. Utánna érkezik a mindenkit terrorizáló, gonosz törpe Southie, akiről még kevesebb információnk van, sajátos trükkjeit a csapat 2004-es Boston Massacre elnevezésű filmje óta nem láthattuk. A folytatásban jön a alakulat két igazi nagyágyúja, akiknek hasonló karrierjük a mai napig elismerést vált ki a sportágon belül és kívül is. A zseniális tehetség Ryan Gallant, és a film névadója P.J. Ladd ugyanarról a helyről indulva óriási hírnévre tett szert, a legnevesebb versenyeken való indulás mellett gondoljunk csak az EA Skate játéksorozatra, melynek örömünkre mindhárom részében választható karakterként jelennek meg. A két titánnak a szponzorok terén is összefonodott a sorsa, míg Ryan a DC-t hagyta ott a C1RCA kedvéért, addig P.J. a DC-nél kötött ki az éS után, de a Plan B céget is megjárták, ám Ryan az Expedition One-ra váltott, míg Ladd úr máig kitartó profijuk. Ezen a szálon haladva feltehetően még sokáig élvezehetjük a bostoni srácok trükkjeit, akik jó utón vannak a legendává váláshoz, ami talán Jereme-nek is sikerülhet, ha még ennél is jobban összekapja magát. A végjátékban a szereplők visszaköszönnek a kimaradt jelenetsorok erejéig és még a társosághoz közel álló arcok is megmutatják tudásukat, esésekkel, nagy vállalásokkal és freestyle trükkökkel fűszerezve. 

Összeségében egy nagyon hangulatos kis videot láthatunk igazán jó trükkökkel és színes egyéniségekkel, na és persze P.J. felejthetetlen részével, mely mind hozzájárulhatott ahhoz, hogy "nagy" társaihoz hasonlóan kultuszfilmmé vált sokak számára.

 

Címkék: coliseum jereme rogers pj ladd colin fiske southie alexis sablone ryan gallant

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr492469364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása