Kördeszka

 2011.09.25. 14:00

A gördeszkázás összetettségénél fogva kitűnő formája a bennünk rejlő kreativitás és művészet kibontakoztatásának. Élő példa erre Mark Gonzales, aki ősidők óta ontja magából a különféle agyszüleményeket. Teszi mindezt úgy, hogy ihletet merít a deszkázásból, a máshonnét jövő hatásokat pedig beépíti kedvenc sportjába. A 90-es évek elején fogalmazódott meg benne az ötlet, mely alapján később elkészítette első "kördeszkáját". Az egymáshoz csavarozott 9-10 komplett deszka mókuskerékre hasonlító mivolta használhatónak bizonyult. 

 

 

Mark a szerkezetet többször előállította és le is tesztelte kreálmányát, méhozzá Párizs egyik főterén.

 

 

 

Nem régiben pedig elvitte művét a MoMA tanító és kutató centrumába, ahol egy előadás keretén belül mutatta be kördeszkáját a fiataloknak.

 

 

Úgy néz ki követői is akadtak. A neves deszkás Anthony Pappalardo például New York utcáin krúzolgatott a remek találmánnyal.

 

 

Ebből a történetből is látszik, hogy még rengeteg dolog van a gördeszkázásban, mely kiaknázásra vár. Reméljük akadnak még olyan újítók, mint Mark és társai.

Címkék: mark gonzales anthony pappalardo

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr483246026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása