Manuál Mánia

 2010.08.12. 13:07

Gondolom a Red Bull-t, mint energiaitalt és mint "világcéget" senkinek nem kell bemutatnom, viszont az általa rendzett Manny Mania versenysorozatról már érdemes pár sort írni. Az ötlet 2007-ig nyúlik vissza, mikor is Joey Brezinski (Cliché, Red Bull stb. pro) megelégelte, hogy nincs egy igazi technikai, és túlnyomórészt manual trükkökre épülő kihívás. Nem sokkal később megszületett a Manny Mania, mely a 3 év alatt a világ legnagyobb kizárólag manual trükkökre épülő versenyévé nőtte ki magát. 

A feladat egyszerű: a lehető legdurvább flippekkel, csúszásokkkal egybekötött  manual variációt kell bemutatni, természetesen úgy, hogy a manual vagy nosem. kötelező része legyen a trükkünknek. A hab a tortán, hogy mindezt nem street padkákon vagy parkban kell beadni, hanem egy városi terepen, a Red Bull zseniálisan megszerkesztett manualpad-ein. A döntő helyszínéül, jóformán a kezdetektől New York ad otthont. Nincs ez másképp az idei évben sem, viszont egy valamiben változást állt be. 2010-ben a Mániára a világ 25 országából lehet bebocsátást nyerni. Az eddig amerikai profikkal tüzdelt mezőny, idén megtelik a hat kontinens legjobb amatörjeivel, pontosabban külön kategóriában indulhatnak az ifjú titánok. De méirt is érdekel ez minket? Mert a buli ugyanis itt is landolt. Július 10-én a budapesti Gödör Klub márvány talaja adott otthont a megméretetésnek. A hangulatról a kitűnő időjárás, a megannyi résztvevő és induló na meg persze az óriási, taurinnal átitatott lelkesedés gondoskodott. Így egészében a Red Bull nevéhez hű rendezvényt láthattunk. 

Csak egy legyény van talpon a vidéken, ez a legény pedig nem más, mint Bachman "T" Márk (Ettemboro, Criminal SkShop) aki az idősebb generációnak mondhatni örökre KisTöky marad. A nyereménye pedig nem más, mint egy repjegy a New York-i nagydöntőre, ahol szerintem nem kétséges, hogy minden hazai deszkás szorítani fog majd Márkért, aki itthon már megannyiszor bizonyított. Hajrá T...!!!!!

A döntő augusztus 21-én lesz New York City-ben ahogy már azt említettem, rá egy napra pedig a Manny Mania Pro, ahol a profikon lesz a világ szeme, ezen felül az amatőr verseny győztese is kvalifikálja magát erre a napra. A fenti videón a kanadai srácok adnak egy kis ízelítőt abból, amiről ez az egész szól. Végignézve, a mi kutyánk kölykének is fel kell kötnie a nadrágszíjat, ha fel akarja venni ritmust. Akit ennél is több info érdekel az látogasson el a Red Bull Manny Mania hivatalos oldalára.

 

Címkék: red márk bull mania manny bachman

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr172178957

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gödör klub 2010.11.06. 16:39:40

Helyszín: 1051 Bp., Erzsébet tér Látogatás: 2010. szeptember 1. 18:20-20:30 > Az igazi neve Erzsébet téri Kulturális Központ és Park! Amolyan zseb Central Park, vagy mi. Adatlap Elé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása