Ahogy azt már beharangoztuk, most szombaton (május 12.) kezdetét veszi a szomszédos Ausztria egyik legnagyobb amatőr versenysorozata, a Shuvit Cup 2012. A négy állomás közül három, a nem is oly' messzi Bécs - illetve egy, a szintén közeli Klosterneuburg - kellemes és jól összerakott skateparkjai várják a bizonyítani vágyó deszkásokat. Érdemes kilátogatnia minden olyan itthoni deszkásnak, aki egyetlen szponzorral sem rendelkezik és érez magában annyi erőt, hogy odapakoljon a sógorok háza táján. A tömérdek nyereményen, a megközelíthetőségen és a jó hangulaton kívül a magyar indulók mellet szól az, hogy a helyi szervezők izgatottan várják őket, hiszen a tavalyi sorozat végén épp egy hazánkból érkező versenyző emelhette a magasba az első helyért járó kupát. 

 

Történt ugyanis, hogy a 2011-es Shuvit Cup második állomására - az első, prateri verseny még magyar induló nélkül zajlott le - hazánkból szép számú delegáció érkezett, akik közül sajnos többen nem indulhattak, hiszen már akkor is érvényben volt a szponzorral rendelkező versenyzőkre vonatkozó szabályozás. Panaszra azért egyáltalán nem lehetett ok, mivel már itt a dobogó legfelső fokára állhatott Boros Ákos a 14 év feletti kategóriában, de rajta kívül remekül helyt állt Kakas Péter, aki a negyedik és Béres Robin, aki az ötödik helyen végzett. Ezen felül Macsu Feri és Kakas a best trick számban is alkotott. 

  A magyar különítmény: Kakas Péter, Kis Tomi, Virágosi Simon, Béres Robin, Boros Ákos, Cangi, Macsu Ferenc, Bachman Ricsi, a Matra Skateboards vezérei, Kaposi Dávid és Füzesi Vivien 

Fotó: Christian Reiter

  2. állomás: DonauPark, Bécs - 1. Boros Ákos, 2. Daniel Odaro, 3. Niklas Wundasm

Fotó: Christian Reiter

 

Ákosunk természetesen itt még nem állt meg és a harmadik helyszínen, a simmeringi pályán is az első helyet küzdötte ki magának. A negyedik megmérettetés se sikerült rosszul hősünknek, mivel harmadik helyen zárt szorosan a honfitárs, Béres Robin mögött. Ebből magától értetődően következett, hogy az utolsó ütközetre, azaz a döntőre emberünk már elég kedvező pontszámokkal érkezett. A végjátékban legjobban Robin teljesített, de még ez sem volt elég - talán majd idén - ahhoz, hogy összesítésben megelőzze az itt ugyancsak harmadik helyet elérő Ákost, aki 36 szerzett ponttal a 2011-es évben zsebre vágta az osztrák Shuvit kupát. Dicséretet érdemel minden egyes induló, de kiemelendő Béres Robin három állomáson való remek szereplése, mely 25 ponttal az összesített ranglista negyedik helyét jelentette számára. 

 

 3. állomás: Simmering, Bécs - 1. Boros Ákos, 2. Daniel Odaro, 3. Daniel König

Fotó: Christian Reiter

 

Döntő: Forsthauspark, Bécs - 1. Béres Robin, 2. Daniel König, 3. Boros Ákos

Fotó: Christian Reiter 

 

A kitűnő rendezvény sorozat egyik szervezője, Christian Reiter így nyilatkozott a magyar résztvevőkről: 

"Ákos tavalyi sorozatunkra barátaival érkezett, és bőröndjükben magukkal hoztak egy kis ízelítőt a magyar gördeszkázás jelenéből Bécsbe. Annak, aki arra adja a fejét, hogy versenyt szervez, mindig öröm látni határokon túlról érkező versenyzőket. A 2010-es Shuvit Cup győztese, Daniel Odaro például így nyilatkozott Ákosról: "Nagyon motiváló volt vele deszkázni, állandóan arra késztetett, hogy új trükköket próbáljak a menetek alatt." A magyar srácok nem csupán a deszkások számára voltak szimpatikusak, de a közönség szívébe is belopták magukat stílusukkal. Ákosék feltették a szemünkben Magyarországot az európai deszkázás térképére."

 

 Forsthauspark: Boros Ákos - Ollie

Fotó: Christian Reiter

 

 Összesített végeredmény 14 év felett: 1. hely Boros Ákos - 36 pont, 2. hely Daniel König - 31 p, 3. hely Daniel Odaro - 27 p, a képen a 14 év alatti kategória győztese Marco Schauer

 Fotó: Christian Reiter

 

A Shuvit Crew által összehozott Shuvit Cup tehát önmagáért beszél, vegyük például az alábbi képen látható nyereményeket, melyek mind kisorsolásra kerülnek a legelső, Prater-i verseny legjobbjai között. A többi állomáson is hasonló zsákmányra számíthatnak a résztvevők, nem beszélve a tiroli Brixlegg-ben tartandó döntőről, ahová a legjobbak mehetnek, akiket a szervezők teljes ellátásban részesítenek majd. Meg kell még említenünk, hogy a szponzor nélküli deszkások pontozásos küzdelme mellett sor kerül még egy magassági ollie versenyre, egy kickflip challengre és még tombola húzás is lesz szombaton, mindez bármely rider - szponzorral is rendelkezők - számára. Mit is mondhatnánk még, kössétek fel deszkáitokat és irány Bécs, ahol szívesen látnak minket a sógorok!

 

Az első állomás (Prater) nyereményei

 

DonauPark: Boros Ákos - 360 flip

 Fotó: Christian Reiter

 

DonauPark: Boros Ákos - Nosegrind

 Fotó: Christian Reiter

 

Forsthauspark: Boros Ákos - Ollie

 Fotó: Christian Reiter

 

Forsthauspark: Béres Robin - Crooked grind

 Fotó: Christian Reiter

 

Forsthauspark: Boros Ákos - Feeble grind

 Fotó: Christian Reiter

 

A tavalyi Freestyle & Culture Fesztiválon a korábbi Európa Bajnok Philipp Schuster gratulál Ákosnak a kupáért, illetve az osztrákok többszörös freestyle világbajnoka, Hans-Peter Hutter köszönti Fukui Akirát. 

Fotó: Christian Reiter

 

Klosterneuburg: Boros Ákos - Ollie

Fotó: Christian Reiter

 

Klosterneuburg: Boros Ákos - Kickflip

Fotó: Christian Reiter

 

Simmering: Boros Ákos - 360 flip

Fotó: Christian Reiter

 

Az idei, Innsbruck megrendezett WUB Open 2012 szervezője Stefan Ebner gratulál Sárkány Kristófnak a jó szereplésért, mellyel a hetedik helyet csípte el. 

Címkék: wien philipp schuster béres robin shuvit crew boros ákos shuvit cup christian reiter kakas péter daniel odaro daniel könig simmering donaupark klosterneuburg forsthauspark hans peter hutter

A bejegyzés trackback címe:

https://smirgli.blog.hu/api/trackback/id/tr374500996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása